Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Evropské centrum pro práva Romů podalo žalobu na Slovensko

Video se připravuje ...
Autor: mav, TV JOJ - 
18. ledna 2018
13:30

Evropské centrum pro práva Romů (ERRC) sídlící v Budapešti podalo u soudu v Bratislavě žalobu na slovenské ministerstvo vnitra. A to kvůli údajně diskriminačnímu postupu slovenské policie vůči Romům. 

ERRC podalo žalobu poté, co slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák a vedení policie oznámili přípravu nového zákona s cílem posílit pravomoci policistů a potírat kriminalitu v oblastech, kde žijí Romové.

Centrum se obává, že by plánovaná legislativa mohla být zneužita k pronásledování některých komunit. Já jsem tu žalobu nečetl, to znamená, že neznám podrobnosti, které tam jsou. Ale určitě si nemyslím, že je to diskriminační. Jde o reakci na to, že poslední roky jsme se snažili, aby na Slovensku klesala kriminalita. Což se podařilo,“ řekl ministr vnitra Robert Kaliňák. 

„Ministerstvo se cíleně zaměřuje na romské lokality, nejprve diskriminačními policejními aktivitami, následně plánovaným nepřiměřeným nárůstem počtu policejních jednotek a nyní novým protiromským zákonem,“ reagoval dnes prezident ERRC Djordje Jovanovič.

 



ivan604 ( 18. ledna 2018 14:02 )

A co žaloba pro diskriminaci bílých pracujících občanů pro vykořisťování ze strany cikánů ? (Neuznávám slovo ROM jinde než v PC technice přesto že vím, že se tak nazývají cikáni kteří se stydí za svoji národnost !)

jarunkapd ( 18. ledna 2018 13:52 )

To je nehoráznost,kdy podají žalobu na cikány,že se jen přiživují,nepracují,kradou a jsou jen přítěží,no fuj .Ať si jich všechny vezmou do Maďarska.Nikdy jsem nebyla rasistka,ale nyní bych jim ani vodu nepodala.

barracuda.sro ( 18. ledna 2018 13:50 )

A co tak zřídit centrum pro "POVINNOSTI ROMŮ" To by nešlo ??

Zobrazit celou diskusi