Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čínští křesťané prosí Česko o azyl už 2 roky. Brzy rozhodneme, slibuje Babiš kritikům

Autor: ČTK, var - 
18. ledna 2018
15:46

Ministerstvo vnitra brzy rozhodne o žádostech sedmi desítek čínských křesťanů o udělení azylu v Česku. Na dotaz lidovce Jana Čižinského to při čtvrtečních sněmovních interpelacích řekl premiér Andrej Babiš (ANO).

Čižinský tvrdí, že úřady už překročily zákonné lhůty pro vydání rozhodnutí. Nejzazší činí 18 měsíců, přičemž žádosti byly podle něho podány před dvěma lety. Existuje podle Čižinského reálné podezření na neoprávněné průtahy ze strany vnitra.

Babiš ale popřel, že by byly lhůty překročeny. Vnitro shromáždilo podle něho všechny podklady, jak je požaduje zákon. „Aktuálně se připravují jednotlivá správní rozhodnutí. S ohledem na značný rozsah jednotlivých spisových materiálů vyžadují dostatek času,“ řekl. Verdikty ale očekává „ve velice krátkém čase“.

Téma udělení azylu čínským křesťanům nebylo ve Sněmovně poprvé. Už předloni v září tehdejší premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) při interpelacích vyloučil, že by důvodem prodloužení azylového řízení byly politické tlaky nebo české zájmy v Číně.

Video  Jan Čižinský (starosta Prahy 7) o tom, proč vytvořili uskupení PRAHA SOBĚ  - Eva Fornálová
Video se připravuje ...

aaobcanka ( 19. ledna 2018 11:37 )

Lidi, kteří o TV Barrandov nevíte (patří JUDr. Jaromírovi Soukupovi, novinářovi, jenž se naštval na politiky a tzv. tuneláře a koupil si TV), zkuste se dívat na Arénu JS (Jaromíra Soukupa), Instinkty JS, Duel JS atd. Jsou fakt jiné než na TV : NOVA, ČT, ale i Prima, jež byla nejodvážnější do nástupu TV Barrandov. Soukup pojmenovává zlodějny a politiky pravými jmény. Ale začal se už asi trochu bát miliónových pokut, jelikož RRTV TV-rada (sedící a skládající se z lidí v ČT - má být nad všemi médii) už Soukupovi prý dala za vyřčenou pravdu, např. o tzv. tunelářích, pokuty jako "kráva" (v mil.). Už jen to svědčí o tom, že se TV Barrandova začínají bát tzv. tuneloví mafiáni, miliardoví zloději našich daní. Asi sedí i v RRTV a ve všech TV, ne ? https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jaromir-Soukup-slavi-Bitvu-Horacka-Ovcacka-a-Hajka- sledovalo-rekordni-mnozstvi-divaku-518590 Vivat bojovné ANO Babiš+Faltýnek, nejodvážnější SPD Okamura, ale i zase ať žije KSČM, za nichž tu byl řád a pořádek ! Cca 90 % národa na Novinky.cz je proti Drahošovi. Lidi, zvedněte se a jděte volit prezidenta ve 2. kole ! ČT a Moravec : https://www.novinky.cz/diskuse?id=512752&articleId=/domaci/460711-moravec-odmitl-moderovat-prezi dentsky-duel-nechce-byt-hromosvodem-zemanovy-kritiky-na-ct.html&sectionId=8&page=1#c19243852 Raději "sorry" předem všem křivákům, aby nás neudali a nezavřeli, jak je v Praglu běžné, na objednávku, sviňáci pražští i tzv. náplavy. Vše odvoláváme, nechceme sedět po zbytek života.

agfor ( 18. ledna 2018 18:08 )

Andreji, vzdělané Číňany nebrat, ti se nepočítají mezi uprdlíky. To jenom Arabové nebo černoši, kteří umí jen pást velbloudy a kozy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa