Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tělo Katky (†26) našli v laboratoři v Singapuru: Co se stalo?

Autor: shp - 
19. ledna 2018
11:30

Úspěšná a nadaná slovenská vědkyně Katka Ch. (†26) zemřela za záhadných okolností v Singapuru, kde byla na doktorském studiu. Našli ji v laboratoři otrávenou dusíkem. Její kolegové i známí tvrdí, že za tím může být nešťastná láska, ale i problémy v pracovním životě. Co si o záhadné smrti myslí rodina Katky?

Mladá Slovenka dosahovala ve škole vždy těch nejlepších výsledků. Po gymnáziu vystudovala přírodovědou fakultu na prestižní univerzitě Cambridge. V Singapuru si dělala doktorát, po jehož získání se naplno chtěla věnovat vědě a výzkumu mozku.

Z Asie však nečekaně přišla smutná zpráva. Katku našli v úterý mrtvou v tamní biologické laboratoři. Podle policie se měla otrávit dusíkem. Není přitom vyloučené, že spáchala sebevraždu a otrávila se sama. Této verzi nahrávají informace, že měla problémy ve vztahu i v práci, informovala Pluska.sk.

Uvěřit tomu ale odmítají lidé v Podzámečku při Zvolenu, odkud nadějná vědkyně pocházela. „Byla šikovná, velmi milá a přátelská. Znala jsem ji jako veselou dívčinu,“ říká jedna z místních. „S tím, že by šlo o úmysl, se nedokážu ztotožnit. Mohla to být náhoda,“ myslí si.

Žena dodala, že na Katku byla velmi hrdá její rodina. Protože zemřelá žena od svých patnácti let studovala mimo domov, v Podzámečku ji už skoro vůbec nevídali. „Její otec se tu též zdržuje jen velmi ojediněle. Pochází ze Žiliny a teď odletěl do Singapuru vyřizovat potřebné věci,“ prozradili usedlíci.

Sestra Katky je o dva roky starší a působí v Německu jako lékařka. O mámu děvčata přišla před dvanácti lety. Redaktoři webu mluvili s tetou, pro kterou je smrt neteře velká rána. „Byla úžasná, velmi moudrá, inteligentní, na všechno znala odpověď, její náhlý odchod je pro mě nepochopitelný,“ řekla zdrceně.

Měla citlivou duši, ve světě by se neztratila. Práce v Singapuru ji velmi bavila. Měla geniální mozek, který se rodí možná jednou za sto roků. Rozuměla věcem, které běžní lidé nechápou,“ tvrdí. Naposledy ji viděla před rokem, komunikovaly spolu přes internet. „Mohla jsem se s ní bavit o čemkoliv. Byla výjimečná, s obrovským kvantem vědomostí,“ dodala.

Případ ze Slovenska: Mladá maminka Lucka zemřela při lyžování.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání