Policisté dostali informaci o nehodě po 18. hodině. Řidič tahače s návěsem jedoucí na Znojmo míjel cyklistu, který vzápětí upadl na silnici. Bohužel tak nešťastně, že se dostal pod kola peugeotu za náklaďákem. Řidička nestačila na nenadálou situaci zareagovat a penzistu přejela.

„Muž utrpěl závažná zranění, kterým na místě podlehl,“ konstatovala mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková. Policejní vyšetřování se soustředí na pohyb cyklisty před nehodou. Není vyloučeno, že těsně před srážkou kolo vedl po krajnici.

Policie hledá šoféry s kamerovým záznamem

„Dopravní policisté proto uvítají doplňující informace od svědků této tragické nehody, ale také od řidičů, kteří před nehodou projížděli zmíněným úsekem v obou směrech v době okolo 17.40–17.56 hodin a mají k dispozici kamerový záznam z vozidla, kde je pohyb šestašedesátiletého muže zaznamenán,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Dechová zkouška u řidičky osobního vozidla i řidiče kamionu byla negativní. Policisté po dobu vyšetřování řídili na frekventované silnici dopravu kyvadlově.

VIDEO: Cyklista v Jaroměři napálil v plné rychlosti do kamionu.

Video
Video se připravuje ...

Drsná nehoda v Jaroměři: Cyklista v šílené rychlosti najel do náklaďáku. Městská policie Jaroměř