Vánoční stromeček po Novém roce vyhodili obyvatelé Prahy 2 z okna. Jenže nedomysleli, že pod okny mají stromy. Odstrojený vánoční stromek tam uvízl v koruně stromu, kde leží dodnes.

Video
Video se připravuje ...

Vánoční stromek stále leží v koruně stromu. Eva Fornálová

Atrakce ale bude zanedlouho tatam. „Vánoční stromek je zaklíněný v koruně stromu pět metrů vysoko. Operativně oblastní správce zajistil specializovanou firmu, která stromek během pondělí odstraní,“ uvedla tisková mluvčí TSK Barbora Lišková. Netradiční pouliční vánoční dekorace by tak měla v následujících pár dnech zmizet.

Vánoční stromky zaseknuté v korunách stromů jsou neobvyklým úkazem i podle tiskového mluvčího pražských služeb Radima Many. „S takovým případem se setkáváme prvně. Často se stromky povalují volně na chodnících nebo u pouličních košů,“ uvedl mluvčí. Správně by je lidé měli nechávat vedle popelnic nebo stanovišť tříděného odpadu.

V případě, že doma ještě máte opelichaný smrček nebo jedličku, sneste jej raději po schodech dolů. Vyhozením stromku z okna můžete způsobit újmu na zdraví kolemjdoucím nebo někomu poškodit automobil. 

Fotogalerie
5 fotografií