Cizinec jel s kamionem s návěsem směrem od Švihova na Klatovy. Sešlápl ale plynový pedál více, než měl, a to se mu krutě vymstilo. Před Kokšínem nezvládl prudkou levotočivou zatáčku.

„Vjel vpravo mimo komunikaci. Levou přední částí vozidla narazil do pilíře železničního mostu a sjel do potoka,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Policisté dali řidiči dýchnout, alkohol před jízdou nepil. „Na místo se dostavil i pracovník správy železniční a dopravní cesty a nezjistil porušení železniční konstrukce,“ řekla Ladmanová.

Hasiči museli přečerpat z nádrže havarovaného vozu asi 350 litrů nafty. „Ležela totiž na ostrém kameni a hrozilo, že při vyprošťování vozidla dojde k jejímu proražení,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že hasiči preventivně instalovali v potoce dvě norné stěny.

K úniku provozních kapalin ale naštěstí nedošlo. Škoda je odhadnutá na 82 tisíc korun. Řidič vyvázl bez zranění. Vyproštění havarovaného kamionu, který vezl devět tun dětských plenek a kapesníčků,  zajistila soukromá firma. Silnice kvůli tomu byla několik hodin uzavřená.

 

Fotogalerie
4 fotografie