Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Německý exkancléř Schröder (73) ukázal novou partnerku. Je o 25 let mladší

Autor: ČTK, zzu - 
21. ledna 2018
22:45

Bývalý německý kancléř Gerhard Schröder (73) se ukázal ve společnosti s novou partnerkou, korejskou manažerkou Kim So-jon. Jihokorejka, která je o 25 let mladší než bývalý politik, jej v sobotu doprovodila na večeři v korejské restauraci v berlínské čtvrti Kreuzberg, uvedla agentura DPA.

Někdejší sociálnědemokratický kancléř je stále ženatý, i když se se svou čtvrtou manželkou Doris už domluvil na rozvodu. Vztah se rozpadl v roce 2016.

Německá bulvární média o Schröderově novém vztahu široce informovala a Kim So-jon dokonce poskytla rozhovor časopisu Bunte. V něm například popsala, že pár bude v budoucnu žít střídavě v Německu a Jižní Koreji.

Osmačtyřicetiletá Kim So-jon studovala němčinu na univerzitě v Marburgu a nyní pracuje pro obchodní komoru, která podporuje německo-korejskou hospodářskou spolupráci. Nedávno Schrödera doprovázela během jeho turné po Jižní Koreji, kde propagoval překlad své autobiografie.

Mandát složil po prohře s Merkelovou

Schröder byl německým kancléřem dvě funkční období v letech 1998 až 2005. Oba kabinety vytvořila jeho SPD se Zelenými, kteří se tak poprvé podíleli na spolkové vládě. Po prohře se současnou kancléřkou Angelou Merkelovou ve volbách v roce 2005 složil Schröder poslanecký mandát. Ve stejném roce se ujal funkce předsedy dozorčí rady společnosti Nord Stream, která vybudovala stejnojmenný ropovod směřující z Ruska mimo Ukrajinu a Polsko do Evropy.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi