Vánoční stromeček po Novém roce vyhodili nezodpovědní obyvatelé Prahy 2 z okna. Jenže příliš nepřemýšleli a zapomněli na to, že pod okny mají stromy. Odstrojený vánoční stromek tak uvízl v koruně jednoho stromu, kde si poléhával přes dva týdny.

Jehličnan byl zaklíněný v koruně stromu pět metrů vysoko. V případě silného větru hrozilo ohrožení zdraví chodců, kterým by mohl spadnout na hlavu, nebo poničení automobilů parkujících podél silnice. 

Video
Video se připravuje ...

Takhle to vypadalo ještě před pár dny Eva Fornálová

Díky výzvě redakce Blesk Praha už se o své zdraví bát nemusíte. „Operativně oblastní správce zajistil specializovanou firmu, která stromek během pondělí odstraní,“ uvedla tisková mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková v pátek 19. ledna. A tak se taky stalo.

Při procházce tamější ulicí dnes ani nepoznáte, že tu kdy nějaký vánoční stromek byl. Odstrojení koruny stromu ani nezpůsobilo následky listnáči, který se i nadále může pyšnit velkým množstvím větví. „K přístupu k zaklíněnému vánočnímu stromku postačil větší žebřík. Vánoční stromek se podařilo opatrně vyprostit z koruny japonské třešně (sakury), žádné větve stromu nemusely být odstraněny,“ prozradila Lišková.

Pro lenochy

A pokud přemýšlíte, že byste si stejně tak jako místní ušetřili příští zimu cestu ke kontejneru s vánočním stromkem, raději si to rozmyslete. „Pokud by vyhozením předmětu z okna došlo ke škodě na životě, zdraví nebo majetku, jednalo by se o přestupkové nebo trestní jednání,“ řekl mluvčí městské policie Jan Čihák.

Fotogalerie
9 fotografií