Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladá kráva v Jihlavě utekla z jatek: V centru srazila důchodkyni a zamířila do zoo

Autor: čad - 
24. ledna 2018
14:22

Měla jít na porážku, ale postavila si hlavu a řezníkovi zdrhla do ulic Jihlavy. Na ulici mladá jalůvka cestou porazila a k smrti vyděsila důchodkyni.

Asi tři sta kilogramů vážící jalovice utekla z jatek jihlavské biofarmy do centra města. Její útěk skončil v jihlavské zoo, kde ji narkotizační foukačkou nakonec uspal přivolaný veterinární lékař. „Trochu se prospí a půjde na to znovu, porážka ji nemine!“ konstatoval zoolog zahrady Jan Vašák, který se podílel na odchytu zjančeného zvířete.

Vše dobře dopadlo, vyděšená paní, kterou zvíře nešetrně na ulici míjelo, se z úleku záhy vzpamatovala. „Není co vyšetřovat, nedošlo naštěstí k žádnému zranění,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. „Paní se musíme omluvit, je to průšvih,“ komentoval situaci majitel zvířete Josef Sklenář, který jalovici ulicemi města pronásledoval a nakonec ji zahnal do areálu uzavřeného technického zázemí zoologické zahrady. Zvíře uprchlo přímo z jateční klece.

„Do druhého dne to vydýchá,“ poukázal na použitou narkotizační látku veterinární lékař s tím, že nikdo se nemusí bát, že po požití takového telecího masa by usnul.

Dannero ( 31. ledna 2018 18:08 )

Půlroční kráva, to je prakticky ještě tele, zmařených mnoho let života, jen proto aby si pak lidé pochutnali 10 minut na předraženému a ještě k tomu napůl syrovému masu.

zada ( 24. ledna 2018 16:35 )

souhlas!!!!

hahapch ( 24. ledna 2018 16:01 )

*** bezcitný nechte jí žít!!! tak bojuje o život a vám jde jen o kus masa na talíři, všechny jatka zavřít!!!!! je to týrání a vraždění zvířat pro rozmlsané masožravce, za chvíli nebudou na světě žádná zvířata, chrante je dokud jsou, chudák jalovička mohla mít krásný život a užít si jej co nejdéle, lidé jsou hovada, kdo dělá na jatkách at co nejdříve chcípnete, dělat můžete jinde, když nebudou lidi na zabíjení nebudou jatka, vás bych tam nahnal at poznáte jaká je psychika před porážkou, v dnešní době se člověk může bohatě uživit bez masa nejsme neandrtálci co se živili jen masem

dandova ( 24. ledna 2018 15:43 )

Mě k tomu napadlo jmen!

fidorka ( 24. ledna 2018 15:14 )

Chudák kráva.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání