Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Němci můžou uprchlické kvóty opustit, překvapil ministr od Merkelové

Autor: ČTK, Mii - 
25. ledna 2018
11:30

Diskuse o rovnoměrném přerozdělování uprchlíků může být pro nějaký čas u konce. Německá vláda Angely Merkelové je podle ministra vnitra Thomase de Maizièra připravena hledat jiná řešení, jak dospět k reformě azylové politiky v EU, například nastavením nových společných pravidel azylového řízení a podmínek pro přijímání uprchlíků. Maizière to řekl na čtvrtečním společném neformálním jednání ministrů vnitra zemí Evropské unie v Sofii.

De Maizière nejednoznačně odpověděl na otázku, zda by Německo souhlasilo i s takovou reformou systému přijímání uprchlíků, která by nepředpokládala jejich přerozdělování na základě kvót, a to ani při velké uprchlické vlně. „O tom bychom pak rozhodovali na konci jednání,“ nechal ministr otázku otevřenou.

Kvůli sporu o případném novém nastavení kvót na přerozdělování uprchlíků v EU se plánovaná reforma unijní azylové politiky od roku 2016 nehýbe z místa. Ve sporu jde především o otázku, jak lze do budoucna v případě další uprchlické krize ulehčit obzvlášť zasaženým státům. Evropská komise a země jako Německo jsou v zásadě pro to, aby přinejmenším při velmi silném přílivu uprchlíků byl uplatňován princip přerozdělování, včetně povinného přijímání uprchlíků.

Jakékoli vynucené přijímání uprchlíků však odmítají Polsko, Maďarsko a Česko, připomněla agentura DPA. Podporu jim naposledy vyslovil nový rakouský kancléř Sebastian Kurz. Ten řekl, že se takovému přístupu brání nejen některé členské státy EU, ale také samotní uprchlíci nejsou ochotní jít do zemí, jako jsou Bulharsko, Rumunsko nebo Polsko.

Ministři vnitra ze zemí EU v Sofii jednají o otázkách migrace a azylové politiky, ale také ochrany hranic a bezpečnosti.

agfor ( 25. ledna 2018 13:29 )

Vietnamce už k nám z Reichu vyhnali, teď se potřebují zbavit líných arabů.

agfor ( 25. ledna 2018 13:03 )

Evropa se může uprdlíkům bránit třeba tak, že zakáže Itálii vozit "zachráněné" do Evropy a Fortex bude uprchlické lodě potápět. Je nutné vytvořit PEVNOST EVROPA.

tarrica ( 25. ledna 2018 12:41 )

Fotka č. 16 - nic nemají, jen čtyři děti a ona je těhotná- Evropo starej se ! Za války v Evropě se děti téměř nerodily- muži většinou bojovali a bránili zemi , vím ,že je to jiná mentalita, ale pokud jsou ,,vzdělaní,, jak nám neustále předhazují, tak ať neplodí děti, když je nemají jak živit. Tihle makat nebudou- to by je pak mohla přejít chuť na sex.

zada ( 25. ledna 2018 12:36 )

JO? Spíš nám to budou chtít nějakou přiblblou směrnicí nařídit!!!! Bacha na to!! Němci se těch co nechtějí makat a jsou pomalu negramotní potřebují ybavit stůj co stůj. Ať to na nás nehrajou, Radši 2600 vietnamců s ukrajinci!!! Ale tuhle slotu co tam němci máte si nechte, když jste si je pozvali!!!!! Drahoš si je může vzát akorát tak na chatu!

Gottwald ( 25. ledna 2018 12:20 )

Čmoudíci jak tvrdí jsou pověřeni od Aláha aby vládli a mi jenom poslouchali

Zobrazit celou diskusi