Sebevraždu spáchal Jan Pokorný v obci Ráby pod Kunětickou horou, která je kousek od ranče, jejž muž v minulosti vybudoval, ale už dlouho má nové vlastníky. Jezdil po různých místech, byl i v zahraničí. Například ještě loni působil ve skupině rytířů na koních, pořádajících turnajová vystoupení na hradech a zámcích.

V poslední době, minimálně několik týdnů, se vyskytoval právě v obci Ráby, kde si vzal život. Na okraji vsi měl na volně přístupném travnatém prostranství u silnice nedaleko statku zdejšího chovatele postavený karavan, v němž prý bydlel. Poblíž něj byl nalezen. „Lidi říkali, že se oběsil na stromě,“ řekla obyvatelka obce. Karavan, i černý vůz ford, kterým jezdil, tu ještě včera dál stály.

Byl tu i přepravník na koně. Zda byl také jeho, není jasné. Podle policie muž zemřel v blíže neurčené době od úterního odpoledne do středeční ranní deváté hodiny. Na jeho těle nebyly nalezeny stopy násilí a pro určení příčiny smrti byla nařízena pitva.

Sebevražda Pokorného lidi v Rábech překvapila. „On byl ten poslední, do koho bych řekla, že by byl něčeho takového schopen. Působil na mě jako silný člověk, který měl vždy všechno na háku,“ řekla zdejší chovatelka koní.

„Ještě před 14 dny jsem s ním hovořil. Působil na mě normálně. Říkal, že byl rok pryč a jezdil s kamionem,“ vzpomínal pracovník restaurace pod Kunětickou horou, která stojí naproti ranči, jejž Pokorný kdysi vlastnil.

VIDEO: Farmář Indián (†53) spáchal sebevraždu! Rozvod a hádky s exmanželkou!

Video
Video se připravuje ...

Farmář Indián (†53) spáchal sebevraždu! Rozvod a hádky s exmanželkou! Monika Krčálová

Fotogalerie
35 fotografií