Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílená výzva skončila tragédií: Mladík (21) střelil kamaráda (17) do obličeje

29. ledna 2018
22:02

Internetové šílenství skončilo tragédií. Jednadvacetiletý mladík omylem postřelil svého 17letého kamaráda do hlavy, když plnil internetovou výzvu s názvem »No Lackin«. Zraněný chlapec nyní v nemocnici bojuje o život.

Výzva »No Lackin« se šíří především po videoportálu YouTube a spočívá v tom, že protagonista vytáhne a namíří pistoli na nicnetušícího kamaráda a čeká, jestli ten má u sebe rovněž zbraň a namíří ji na něj. Účelem hry by mělo být »prověřit připravenost lidí žijících v oblastech s vysokou kriminalitou«.

Plnění tohoto úkolu se vymstilo dvěma mladíkům z amerického Memphisu. Chlapci spolu s kamarády seděli v kavárně, přičemž jednadvacetiletý Sherman Lackland vytáhl na svého o čtyři roky mladšího kamaráda pistoli ráže .40 a namířil mu na obličej. Zbraň ale vystřelila a kulka zasáhla kamaráda do hlavy.

Sedmnáctiletý chlapec skončil po incidentu v kritickém stavu v nemocnici. Jeho kamarád byl zatčen a obviněn z těžkého ublížení na zdraví, obecného ohrožení a nedovoleného ozbrojování. Čin ale může být ještě překvalifikován, pokud postřelený chlapec zemře.

Video: Opilý myslivec střílel v baru: Zranil číšnici, zabil muže a spáchal sebevraždu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání