Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Otřesné video: Chlapce (15) z učiliště denně šikanují starší žáci, škola to neřeší

Video se připravuje ...
31. ledna 2018
14:05

Otřesný případ šikany řeší lučenecká policie. Na 15letého prváka si zasedla skupinka 10 starších mladíků a denně ho šikanují. Chlapec skončil po jednom z bití s otřesem mozku a pohmožděninami na nemocenské. Škola ale dala od případu ruce pryč.

Otec šikanovaného mladíka poskytl slovenské TV JOJ záznam z jednoho z těchto incidentů. Je na něm vidět, jak jeho syn odmítá jakoukoliv konfrontaci a s úsměvem se snaží bitce předejít. Skupinka starších mladíků to ale ignoruje a jeden z nich mu dá pěstí do tváře. Když ani posléze napadený mladík nereaguje, skupinka agresorů odchází. Video natočil jeden chlapec z party.

Patnáctiletý student středního odborného učiliště v Lučenci musí obdobnou šikanu trpět skoro každý den. K útokům dochází i mimo školní areál a rozhodně nejde jen o nevinné strkanice. "Chlapec si byl stěžovat na bolesti hlavy, což ignorovali. Nezajímalo je to, že je zmlácený. Večer jsem mu volal, řekl, že ho bolí hlava, že má problémy. Ale šel do školy, nechtěl zameškat hodiny," popisuje otec jeden z případů.

Tyrani dali ten den chlapci pokoj, protože si mysleli, že telefonuje na policii. Druhý den ale znovu nastalo peklo. "Asi 10 chlapců, obklíčili ho. Zavolali si i posily z druhé školy, že bude rvačka. Utekl na zastávku, kde ho ještě doplivali jako špinavého psa. Chlapec byl dezorientovaný. Nemohl jsem ho asi 20 minut najít," pokračuje otec.

Muž chtěl tyrany svého syna najít a osobně si to s nimi vyřídit, bohužel se mu to ale nepodařilo, a tak podal trestní oznámení. "Byli jsme u lékaře, neboť měl pohmožděniny, otřes mozku, chlapec je na nemocenské. Ti chlapci jsou prý zápasníci, už jsem informoval i jejich trenéra. Škola se od všeho distancuje. Přemýšlíme, že ho dáme jinam," dodává.

Škola prý šikanu prošetří, až bude mít výsledky policejního vyšetřování. "Incident se stal mimo areál školy a vyšetřuje ho policie. Na základě výsledků vyšetřování přistoupí vedení školy k výchovným opatřením. V případě prokázání viny je možné udělit podmínečné a nepodmíněné vyloučení ze školy," informuje k případu mluvčí Banskobystrického kraje Matej Bučko.

 

hafblaf ( 9. července 2018 21:11 )

Jak je možné, že to škola neřeší, takové vedení by měli okamžitě odvolat. Podle mne je to schvalování trestného jednání.

oliiiii3 ( 31. ledna 2018 16:24 )

Chudák kluk, proč to neřeší alespon táta, má si vzít bandu z příbuzenstva a mají jim tlamy rozmlátit. Když škola stojí za h o u n o. A co policajti, to je v pořádku.

crush ( 31. ledna 2018 14:29 )

To je tá naša trafená mládež slovenská dnes!!! Móda síce taká, že nosia všetci nohavice, jak keby mali v nich nas.ané, pavúčie svaly, na vysvedčení štvorky od hora až dole, lebo v mozgoch skutočne nas.ané, ale ohromne široké ramená robia, keď ich je desať. Takejto pakáži budú dva roky vojny veľmi chýbať... Pozatvárať, až by zčernali!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání