Mladou ženu našli ležet na silnici na konci Zavlekova v jízdním pruhu směrem na Horažďovice. Ke zraněné ihned vyrazili záchranáři a letecky ji přepravili do nemocnice v Plzni. „Před převozem žena osobám poskytujícím první pomoc uvedla, že ji srazilo vozidlo bílé barvy,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Přestože na místě nebyly žádné stopy, které by nasvědčovaly srážce chodkyně s autem, zahájili policisté vyšetřování. „Zjistili jsme, že žena odešla po předchozí hádce od svého přítele z nedaleké obce do Zavlekova. Odtud chtěla odjet autobusem do místa svého trvalého bydliště v Mostě,“ popsala Ladmanová s tím, že žena před odchodem pila alkohol.

Zraněná v nemocnici ale dlouho nevydržela, za dva dny se sebrala a zmizela. Protože nebyla zdravotně v pořádku, obrátili se zdravotníci na policisty. Ti ženu našli zpátky u jejího přítele.

„Policistům popsala, že se jí naposledy vybavují okamžiky, kdy byla přibližně ještě 100 m před dopravní značkou začátek obce, kde ji míjelo bílé vozidlo. Pak už jen vnímala hlasy osob, které jí poskytovaly první pomoc,“ uvedla Ladmanová. Další léčbu žena odmítla.

Vyšetření v nemocnici ale potvrdilo, že její lehké zranění neodpovídá tomu, jaké by měla po střetu s autem. Policisté zatím našli vozidlo, které mělo ženu údajně srazit.

Šlo o vozidlo Škoda Octavia šedé barvy, které v době míjení s chodcem mělo částečně zasněženou přední část vozidla. Proto si žena myslela, že je bílé. Ve vozidle měl řidič kameru, kdy právě záznam z této kamery nejvíce pomohl při objasňování celé události,“ uvedla Ladmanová. Žena upadla na silnici sama kvůli opilosti a zdravotním problémům.

 

Hned další týden se ale policisté se ženou setkali znovu. Vzala totiž v noci vůz svého přítele a vyrazila směrem na Klatovy. U Sobětic sjela do příkopu, auto tam nechala a dál pokračovala pěšky. Policistům, kteří ji cestou kontrolovali, přiznala, že pila a nabourala. Nadýchala 1,5 promile.

Z nehody vyvázla bez zranění, podrobila se ale lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci,“ dodala Ladmanová s tím, že odhadnutá hmotná škoda na autě ženina přítele činí 50 tisíc korun.

VIDEO: Opilá žena nabourala s kradeným autem.

Video
Video se připravuje ...

Opilá žena s kradeným taxíkem daleko nedojela. Policie ČR