Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ondra (†15) před smrtí volal o pomoc na Facebooku: Kamarádi nechápou, co se stalo

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
2. února 2018
11:16

Tragicky skončilo pátrání po pohřešovaném Ondrovi H. ve čtvrtek v podvečer. Ondra ráno nedorazil do školy a nechal po sobě jen dopis na rozloučenou. Policie ho našla mrtvého. Patnáctiletý chlapec na sociálních sítích sdílel depresivní obrázky. Možná právě tak chtěl dát najevo, co se v jeho hlavě odehrává.

Ondrovi přátelé nemohou uvěřit, co se s jejich kamarádem stalo. Jejich sociální sítě se plní smutnými vzkazy a plačícími emotikony. „Teď tam nahoře je a směje se, jak se tu trápíme a on je v pohodě a nemusí nic řešit,“ napsala Andy.

Ondra ve čtvrtek odešel do školy, tam už se ale neukázal. Stavil se u kamaráda, kde nechal dopis na rozloučenou a zmizel. Jeho otec nahlásil pohřešování kolem poledne, policisté mladíkovo tělo našli v podvečer téhož dne. Už mu nemohli pomoci…

Co se přesně stalo, není jasné, policie odmítá sdělit bližší informace. Chlapec si s sebou ráno měl ovšem vzít batoh s horolezeckou výbavou.

K teorii, že si Ondra vzal život sám, kromě dopisu na rozloučenou přispívá i fakt, že na sociálních sítích sdílel v minulosti depresivní fotografie, někteří lidé se ale domnívají, že za sebevraždou mohlo stát i vysvědčení, které se ve čtvrtek ve školách rozdávalo.

Ondra před smrtí zveřejňoval na Facebooku depresivní obrázky: Kamarádi nechápou, co se stalo. Ondra před smrtí zveřejňoval na Facebooku depresivní obrázky: Kamarádi nechápou, co se stalo. | Facebook

VladaHradeknadNisou ( 3. února 2024 16:17 )

V tu dobu jsem teprve měl možnosti mít doma internet a no.... několik let jsem se vinil, jako bych za to mohl já. Nějak mě ta smrt vzala a do teď nemůžu na něj zapomenout. Mám to zapsané pod kůži a no... mrzí mě trochu ještě řeči na mě, že jsem ho neznal a tak dále a tak dále. Ondra byl v pohodě typický kluk, nebyl to někdo, kdo by velmi často rád dělal jiným zlé. Když se dokázal bavit s osobou jako já, která byla s povahou úplně jinde či jsem citlivý, nesmělý a milosrdný kluk či teď muž, který rád přijmal i osoby, co se značně ode mě liší. Ale zbyli mi aspoň po něm videa a fotky, které nevím jestli někdy dám na sociální síť někde či dám, ale video jsem nechal na YouTube z víkendovky: http­s://y­outu­.be/Gp­w7KYQ1­GCc?si­=aRmY­ABfy­I2rpO­UXA

VladaHradeknadNisou ( 3. února 2024 16:15 )

Přeci odpovídám po mnoha letech, kdy už jsem se teď stal dospělým, ale..... Ondra už dlouho trpěl... podstatě viděl věci a slyšel hlasy, které mu říkali zlé věci, že s tím chodil k lidém, které dobře znám a snažil se hledat takto pomoc či no..... děli se mu věci co i dalším, co takto v Hrádku zemřeli či spadli ze skály. On podstatě delší dobu to řešil a no.... s rodiči tam taky neměl zároveň nic dobrého, co jsem pochopil a no.... řeším že nechtěl přijít o život... věřím že to horolezectví měla být útěcha či chtěl jen vypadnout a bohužel.... buď mu to z psychiky si omylem ublížil či v tu chvíli mu chytl do hlavy brouk, ale věřím že chtěl jiné východisko než smrt. Známý mi říkali něco, že se tam na větvi oběsil, ale k čertů s tím. Znal jsem ho od dob, kdy jsem šel snad do první třídy ve škole, znal ho díky sestřenicím či vlastnícím podle pravidel rodokmenu a podstatě jsem ho tak poznával. Byl to v pohodě kluk, občas drsný nebo se nebál uhodit, když ho někdo štval, ale šikanátor to nebyl. Přeci dělal nějaké špatně věci, ale nebylo to nic velkého, ale byli tam často důvody, proč k tomu předcházelo třeba, ale i tak to nic nebylo. Nejvíce jsem Ondru poznal na takovém speciálním táboře, kterou dělal klub mládeže, či Víkendovky což byli jakoby výlety na dva dny. Většinou to byli o smyslu života a s nějakým zajímavým odkazem, který nás měl posunout dal a naučit i nějaké věci. Třeba taková práce s pilou, vaření, uklízení a zodpovědnost nás učili, abychom uměli ovládat a hlavně nad věcmi přemýšlet z více směrů. Myslím že nám tyto akce dost pomáhali a díky tomu jsem se z Ondrou poznali osobně víc. Přeci někdy se stalo, že třeba na táboře ve stanu mi uhodil do břicha, když jsem docela rejpal v tom věku, ale poznali jsme se dost. Třeba že nemusel moc nivovou omáčku a já byl v tom s nim. Jeho odchod byl pro mě v den zjištění velká nečekaná rána. Ono hlavně ty věci o jeho psychice jsem se dozvěděl později i o tom, že na Facebooku něco dával furt depresívního.

VladaHradeknadNisou ( 3. února 2024 16:14 )

Přeci odpovídám po mnoha letech, kdy už jsem se teď stal dospělým, ale..... Ondra už dlouho trpěl... podstatě viděl věci a slyšel hlasy, které mu říkali zlé věci, že s tím chodil k lidém, které dobře znám a snažil se hledat takto pomoc či no..... děli se mu věci co i dalším, co takto v Hrádku zemřeli či spadli ze skály. On podstatě delší dobu to řešil a no.... s rodiči tam taky neměl zároveň nic dobrého, co jsem pochopil a no.... řeším že nechtěl přijít o život... věřím že to horolezectví měla být útěcha či chtěl jen vypadnout a bohužel.... buď mu to z psychiky si omylem ublížil či v tu chvíli mu chytl do hlavy brouk, ale věřím že chtěl jiné východisko než smrt. Známý mi říkali něco, že se tam na větvi oběsil, ale k čertů s tím. Znal jsem ho od dob, kdy jsem šel snad do první třídy ve škole, znal ho díky sestřenicím či vlastnícím podle pravidel rodokmenu a podstatě jsem ho tak poznával. Byl to v pohodě kluk, občas drsný nebo se nebál uhodit, když ho někdo štval, ale šikanátor to nebyl. Přeci dělal nějaké špatně věci, ale nebylo to nic velkého, ale byli tam často důvody, proč k tomu předcházelo třeba, ale i tak to nic nebylo. Nejvíce jsem Ondru poznal na takovém speciálním táboře, kterou dělal klub mládeže, či Víkendovky což byli jakoby výlety na dva dny. Většinou to byli o smyslu života a s nějakým zajímavým odkazem, který nás měl posunout dal a naučit i nějaké věci. Třeba taková práce s pilou, vaření, uklízení a zodpovědnost nás učili, abychom uměli ovládat a hlavně nad věcmi přemýšlet z více směrů. Myslím že nám tyto akce dost pomáhali a díky tomu jsem se z Ondrou poznali osobně víc. Přeci někdy se stalo, že třeba na táboře ve stanu mi uhodil do břicha, když jsem docela rejpal v tom věku, ale poznali jsme se dost. Třeba že nemusel moc nivovou omáčku a já byl v tom s nim. Jeho odchod byl pro mě v den zjištění velká nečekaná rána. Ono hlavně ty věci o jeho psychice jsem se dozvěděl později i o tom, že na Facebooku něco dával furt depresívního. V tu dobu jsem teprve

dudinka ( 30. října 2018 17:01 )

Puberťáci jsou moc nezkušení, aby něco poznali. Navíc chtějí vypadat jeden před druhým "cool"... Zvlášť kluci. Ti se navíc nikomu nesvěřují, protože to jednak nemají v genech, jednak to považují za slabost. Chudák kluk. Rodiče si netroufám obviňovat, ono je to těžké. Každý je zabraný do svých každodenních problémů. Taky věřím, že bych na synovi poznala, kdyby se něco dělo, ale stát se může cokoliv. Dospívající často reagují zkratkově.

1pravda1 ( 2. února 2018 23:25 )

Ty zřejmě děti nemáš, nebo už jsi je umlátil, kdo chce kam ... kdo ví, jak dopadneš ty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání