Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Holčička (12) bodla 19krát spolužačku kvůli smyšlenému strašidlu. Vězení se vyhne

Autor: base - 
4. února 2018
15:30

V roce 2014 se v americkém městě Milwaukee odehrál mrazivý zločin. Dvě dvanáctiletá děvčata si zde usmyslela, že ubodají svoji spolužačku. Prý aby se zalíbila fiktivní hororové postavě Slender Manovi. Již na podzim soud jednu z nich poslal na dlouhá léta do psychiatrické léčebny, nyní padl rozsudek i u druhého děvčete. Informoval o tom web Mirror.

Případ se odehrál v lese nedaleko města Milwaukee ve Wisconsinu. Morgan Geyserová a Anisa Weierová vylákaly kamarádku Payton Leutnerovou, aby u nich přespala. Pak ji přesvědčily, ať s nimi jde do lesa a Payton 19krát bodly nožem. Naštěstí raněná dívka přežila, sebrala poslední síly a dostala se z lesa, kde ji našel projíždějící cyklista.

Dívky se později přiznaly, že útok na kamarádku uskutečnily jen za účelem toho, aby se přidaly ke kultu Slender Mana. Tato fiktivní postava prý vyhrožuje dětem, že jim vyvraždí rodinu, pokud nevydají nějakou oběť.

Slender Man je vykreslován jako nepřirozeně vysoký hubený muž bez rysů ve tváři s chapadly místo rukou. Jeho postava je součástí řady fiktivních příběhů kolujících po internetu a také několika počítačových her.

Soud rozhodl, že obě dívky budou souzeny za pokus o vraždu jako dospělé. Minulý rok Weierovou odsoudil na 25 let do psychiatrické léčebny. Podle její advokátky byla příčinou pokusu o vraždu traumata z rozvodu rodičů a nedostatek zájmu o dceru, která trpěla osamělostí a depresemi.

Nyní vyšel rozsudek i nad Geyserovou. Tu poslal soud na 40 let do psychiatrické léčebny. Obě dívky prý trpí mentální poruchou, Geyserové byla diagnostikována schizofrenie v raném stádiu.

VIDEO: Dvě dívky se vydaly vstříc vlaku:

Video  „Dneska to všechno skončí,“ vzkázala děvčata a vyšla vstříc vlaku  - Karel Kopáč, Aktu.cz, Matěj Šrám, Dagmar Čechová
Video se připravuje ...

gadilda ( 4. února 2018 22:58 )

Na fotce cislo 9 neni utocnice Morgan Gayserova, ale obet Payton Leutnerova.

kravanebeska ( 4. února 2018 20:15 )

Ano, krasna americka holcicka...

majojo ( 4. února 2018 19:33 )

Máš to blbě: Blonďatý švidravý americký andílek, symbol svobody, tam mělo být.

majojo ( 4. února 2018 19:28 )

Holčička pobodala v USA? A co ta děvenka, co pobodala soukmenovkyni v obchoďáku v Plzni? O té debata samozřejmě není, bylo by to nekorektní.

aIIahakbar ( 4. února 2018 18:51 )

Zeptej se zdenkka, ale ten už tam je mnohem dýl.

Zobrazit celou diskusi