Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Nevíte, co s penězi? Miliardáři prozradili, za co rádi utrácejí

  • Autor: ula - 
    7. 2. 2018
    06:30

    Přání bohatých lidí bývají různá. Ten, kdo zbohatne náhle, začne často nákupem velkého domu, auta, případně odletí na luxusní dovolenou. Ale zač utrácí ti, kteří už vlastně všechno mají a pro které je váš měsíční plat pár drobných na kafe a snídani? Tady je přehled kuriozit, za které jsou schopni boháči utrácet.

  • 1.Jachta nebo Batmobil?

    Boháči mají svůj vlastní internetový obchod JamesEdition.com, kde jsou k dostání luxusní domy, jachty, helikoptéry, ale dokonce i repliky Batmobilu. Můžete si zde koupit i zážitek jako například setkání vlastníky drahých supervozů. Kromě toho se tam dají nakoupit i šperky a hodinky, to vše za astronomické částky, např. luxusní vůz Ferrari za 87 milionů korun. 

    Je libo repliku Batmobilu? Je libo repliku Batmobilu? | www.jamesedition.com

  • 2.Vlastní země nebo ostrov

    Tímto způsobem na sebe upozorňují hlavně celebrity. Už v roce 2006 si herec Mel Gibson jeden v souostroví Fidži zakoupil v přepočtu za 252 milionů korun. Většinou se na něm schovává před novináři, medituje a dopřává si odpočinek od tlaku okolního světa.

    Exotickou oázu klidu vlastní i Johnny Depp, který se při natáčení Pirátů z Karibiku zbláznil do kokosových palem a teplého moře. Ostrov Little Hall´s Pond Cayelenil ho vyšel jen na něco kolem 65 milionů korun. Herečka Kim Bassingerová si koupila celé městečko Braselton v Georgii.

    Johnny Depp měsíčně rozhýří necelých 50 milionů korun. Johnny Depp měsíčně rozhýří necelých 50 milionů korun. | ČTK

  • 3.Cigarety za tisíc korun

    Nákupy cigaret výrazně zasahují do rodinného rozpočtu. Pokud ale máte peníze nazbyt, sáhněte po cigaretách značky Treasurer. Na oficiálních stránkách nemají ani uvedené ceny, nicméně podle internetových aukcí se cena pohybuje okolo 1200 korun za krabičku.

    Tak drahou cigaretu by vám bylo jistě líto jen tak típnout (ilustrační foto) Tak drahou cigaretu by vám bylo jistě líto jen tak típnout (ilustrační foto) | Martin Přibyl

  • 4.Pojistka na únos

    Životní a důchodové pojištění obvykle nestačí. Miliardáři si pojišťují různé části těl a také uzavírají pojistku proti únosu. Nepokryje sice výkupné, ale putuje na zaplacení výjezdu záchranného týmu.

    Video  Eurojackpot: Údajný výherce spálil tiket!  - Youtube
    Video se připravuje ...

  • 5.Profesionální zavěšovač obrazů

    Chcete si pověsit obraz, ale stále se vám to nedaří, je neustále nakřivo? Můžete si najmout profesionálního zavěšovače obrazů. Žije v Sydney a jmenuje se John Verhoeven. Mezi jeho klienty patří slavné galerie, ale také soukromé osoby.

    Křivý obraz? Najměte si profíka Křivý obraz? Najměte si profíka | Profimedia

  • 6.Osobní psycholog

    Peníze vám nemusí vždy přinést štěstí. Své o tom ví ti, kteří vyhráli například v loterii a ani pak nebyli šťastni, spíše naopak. Podle psycholožky Jamie Traeger-Muney, která se specializuje na klienty z řadu multimiliardářů, je téma bohatství v naší kultuře stále velké tabu. Navíc boháči nemají příliš mnoho důvěrychodných lidí, se kterýrmi by mohli mluvit o svých problémech. Pokud jste bohatí a máte problém, můžete se obrátit právě na Jamie. Nejen vy, ale celá vaše rodina.

    Psycholožka Jamie Traeger-Muney se věnuje bohatým klientům Psycholožka Jamie Traeger-Muney se věnuje bohatým klientům | Facebook Jamie Traeger-Muney

  • 7.Osobní lékaři

    Investice do zdraví se vyplatí a zřejmě každý by dal jmění za to, aby nemusel sedět v přecpané čekárně u lékaře. Osobní lékaři samozřejmě existují. Stačí ročně platit stanovenou sumu a máte k dispozici luxusní soukromé zdravotnické zařízení, nonstop konzultace po telefonu, a navíc kdykoli je třeba, lékař bez přemlouvání přijede až k vám domů. Nicméně ti nejmovitější mají sterilní místnosti a veškeré zdravotnické vybavení přímo u sebe doma.

    Co takhle soukromý lékař? Co takhle soukromý lékař? | profimedia

  • 8.Pronájem zdravotně postiženého

    Byla doba, kdy lidé se zdravotním postižením a jejich rodiny nemuseli čekat ve frontě, aby dostali vstupenky do Disneylandu. Mohli prostě předběhnout dav a jít přímo ke vstupu, kde je dostali. Ale pak se někteří lidé, kteří neměli zrovna hluboko do kapsy, rozhodli tento systém zneužít.

    Zaplatili zdravotně postiženému člověku, aby je v zábavním parku doprovázel, tím pádem nemuseli nikde čekat. V roce 2013 si toho ovšem společnost Disneyland všimla a rozhodla se tomu učinit přítrž, bohužel pro zdravotně postižené to nešlo jinak než systém zvýhodňování zcela zrušit,“ řekla Denisa Coufalová z portálu Ušetřeno.cz.

    Pro vstup do Disneylandu zneužívali postižené (ilustrační foto) Pro vstup do Disneylandu zneužívali postižené (ilustrační foto) | Reuters

  • 9.Telefon za dvě miliardy

    Kromě běžně dostupných modelů chytrých telefonů existují speciální verze mobilů známých značek. Bezkonkurenčně nejdražším mobilem je Falcon SuperNova Pink Diamond iPhone 6, který vznikl právě na základě poptávky jednoho ze zámožných klientů. Vyšel ho na 2,3 miliardy korun. Vybrat si ale můžete z celé barevné škály a hlavní ozdobou je samozřejmě diamant na zadní straně telefonu.

    Nejdražší mobil světa Nejdražší mobil světa | Profimedia

koliaska ( 18. května 2019 16:14 )

Zajímavé. Já se tedy rozhodně mezi miliardářky řadit nemohu, ale za poslední roky se mi doma také nastřádalo celkem dost peněz a teď přemýšlím jak s nimi naložit. Docela se mi líbí například investice do zlata. Podle toho, co jsem četla na http­s://ww­w.in­vesti­ce.cz/ tak je to prý asi největší jistota.

Zobrazit celou diskusi