Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prostitutky, zlatá mládež i nižší sociální vrstvy: Tohle jsou „nejslavnější“ místa noční Prahy!

/
  • Pražský noční život
    9. února 2018 ● 19:44

    Noční život v Praze by se dal rozdělit do několika tříd i oblastí. Do některých míst se nechce ani zkušeným taxikářům či policistům, jinam se naopak vracejí rádi. Blesk.cz zmonitoroval tak trochu jiná nejproslulejší místa Prahy. Někde vévodí drogy, jinde zase prostitutky, své si ale najde i zlatá mládež, která nemá problém platit i desítky tisíc korun za lahev kvalitního alkoholu. A kde je situace jedna z nejhorších vůbec?

  • 1.

    Drogová scéna

    Od vzniku České republiky se pražská drogová scéna změnila hned několikrát. V posledních dvou letech se ale povedlo kriminalistům relativně „vyčistit“ Václavské a Staroměstské náměstí, dealeři si tak museli najít jiná místa. Ta se nyní podle různých zdrojů nachází hlavně v okolí Karlova náměstí nebo Masarykova nádraží. Kvalita drog je ale údajně čím dál horší, hlavně na ulici. Obecně však prý platí, že čím dále je člověk od centra, tím se situace stává tragičtější. V některých klubech také není problém, že se vám při chvilkové nepozornosti objeví drogy i v pití. Naštěstí nejsou tyto případy tolik časté.
    Policistům došla trpělivost a snaží se z Václavského náměstí opět udělat místo pro lidi. Bez feťáků, drog a prostitutek.
    Autor: David Malík
  • 2.

    Prostitutky na ulicích

    S drogami šly dříve ruku v ruce i prostitutky. Na ty ale dnes tak často v ulicích nenarazíte, většina se i podle zdrojů od policie přesunula do podniků a „šlapání“ není tolik v módě. Přesto se taková místa najdou. Asi nejvíce z nich se nyní nachází na Karlově náměstí, kde není problém zaplatit za sex i pouhých několik stovek korun, podobně je tomu i v centru, i když v menší míře. Pamětihodný zážitek ale lidé zrovna očekávat nemají. Naopak do centra se přesunuli více prostituti. Ty sice na první pohled jen tak nepoznáte, ale na rozdíl od ženských privátů těch pro muže moc není. Nejvíce se na ně dá narazit okolo Hlavního nádraží, ale také na Václavském náměstí.
    Strážníci městské policie hlídkující v nechvalně známé ulici Ve Smečkách
    Autor: Archiv Blesku
  • 3.

    Zlatá mládež

    V Praze je ale také velké množství míst, kam míří zlatá mládež a pražská smetánka. Například klub Fancy v centru Prahy nebo další podniky v Melantrichově a Havelské ulici patří podle taxikářů mezi velice navštěvované podniky lidmi, kteří hluboko do kapsy rozhodně nemají. Najdete tu nejen modelky, ale také milionáře, kteří se sem jdou pobavit. Dostat se do této společnosti však není zrovna jednoduché a za alkohol tu není problém za večer zaplatit i desetitisícové částky.
    Party v plném proudu
    Autor: Instagram
  • 4.

    Pražská „klasika“

    Nejoblíbenější místa pro střední třídu ale zůstávají po léta stejná. Dají se rozdělit do dvou lokalit. První z nich jsou samozřejmě ulice V Kolkovně nebo Kozí, kde se nachází podniky jako James Dean, Kozička – sem míří hlavně sportovci – nebo Steampunk, který zaujímá díky svému designu hlavně turisty. Druhé oblíbené místo je samozřejmě v Dlouhé ulici, kam míří tisíce turistů každý večer. Zvláště v posledních letech se tato ulice stala místem, kde jsou lidé v barech víceméně nonstop.
    Dlouhá ulice v Praze
    Autor: Jakub Poláček.
  • 5.

    Děti a alternativní podniky

    Kdo nemá rád klasickou zábavu v centru Prahy nebo mu nestačí posedět „u piva“, ten naopak míří do periferií pražského centra. Jednou z nich jsou discocluby okolo náměstí Míru, kam míří hlavně mladší lidé. Jen málokterý Pražák kolem 18 let nebyl například v Retro clubu nebo podobných podnicích v okolí. Někteří však hledají úplně jiný druh zábavy, tedy drsnou hudbu a levnější alkohol. Nejznámější z těchto míst je například Cross Club v pražských Holešovicích, který je proslulý svou specifickou klientelou.
    Pražský noční život
    Autor: Michal Protivanský
  • 6.

    Taxikáři

    K pražskému centru patří také taxikáři. Během poslední dekádu se jejich pověst zhoršila velkým způsobem. Několika stávkami proti Uberu a dalších přepravním společnostem na sebe upozornili i v posledních letech. Podle majitelů barů i samotných taxikářů je ale důležité je rozlišovat a „neházet do jednoho pytle“. To potvrzují i vyjádření policistů, že podvádění a předražování se dopouští pouze menší část z nich. Obecně je nejjednodušší zavolat si taxi přes dispečink, kde je možnost okradení minimální. Pokud si ale chcete vzít taxi přímo na ulici, vždy byste měli rozlišovat označení taxislužeb. Pokud nemá řidič na dveřích jméno společnosti, pro kterou jezdí, je vždy lepší se mu vyhnout, jinak můžete za kilometr zaplatit i několik stovek korun. 
    Tento taxikář předražil dvojnásobně jízdu.
    Autor: MP Praha
  • 7.

    Galerie

    Fotogalerie
    12 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 8

moiaza: Především jsou to Havloděti a voliči stran, jako je ODS, TOP09, a příznivci Drahoše!

(10. 02. 2018 08:40)

majojo: A není to poněkud návodné: Jakože blbeček-čtenář Blesku - si vyrazí do Práglu, tam zajde do inzerovaného podniku (co jiného ten článek je, než inzerce), tam ho zmlatěj, okradou vyhoděj....

(09. 02. 2018 23:08)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy