Ve čtvrtek 8. února přišel pár kolem patnácté hodiny do parfumerie v Praze 9. „Muž se ženou a zpočátku se chovali jako běžní zákazníci. Se zájmem si prohlíželi vystavené zboží a z jejich chování nic nenasvědčovalo tomu, že by měli v úmyslu něco nekalého. To se však po chvíli změnilo,“ popsal případ policejní mluvčí Jan Rybanský.

Na záběrech z bezpečnostních kamer je vidět, jak muž opakovaně využil nepozornosti zaměstnankyně obchodu a v nestřeženém okamžiku vzal z regálu postupně dva parfémy. „Ty pak podal ženě, která je okamžitě schovala do připravené tašky. Následně oba z obchodu, aniž by za zboží zaplatili, odešli. Celková škoda na odcizeném zboží přesáhla pět tisíc korun,“ řekl dále Rybanský.

Policie po nich nyní pátrá, avšak zatím bezúspěšně, proto se obrací na veřejnost. „Pokud dvojici na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158. Celá událost je v současné době prošetřována pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodal na závěr mluvčí.
Fotogalerie
6 fotografií