Mladá žena čeká na soudní jednání ve vazbě. Vyšetřovatelé se případem intenzivně zabývali, nechali si vypracovat několik posudků, například z psychiatrie či klinické psychologie,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová. 

Týrání se provalilo loni v říjnu. Záchranáři vyjížděli k dítěti, které se dusilo soustem jídla. Jenže si na těle děvčátka všimli starších poranění. Oznámili vše policii a převezli malou ve vážném stavu do nemocnice, kde na následky zranění hlavy zemřela.

Policisté pak obvinili její tetu, která se o holčičku a její mladší půlroční sestru  společně s manželem starala. Měla neteř opakovaně napadat a mlátit koženým páskem, čemuž odpovídala zranění dítěte.  

Utýraná dívenka přitom byla v rodině pouhé tři měsíce! Vlastní rodiče se o ni a její sestru nezvládali postarat, otec je částečně nesvéprávný, matka na péči o dcerky neměla podmínky. Rodina strýce působila podle sociálních pracovnic normálním dojmem, nic prý nenasvědčovalo tomu, že se stane tragédie.

Případ upozornil na složitý systém pěstounské péče u nás. Ti, kteří dostanou do péče své příbuzné, nemusejí podstoupit psychotesty a školení, kterými ostatní nepříbuzní pěstouni procházejí.

VIDEO: Malou Karolínku měla týrat vlastní máma.