Vydrovi se po zřícení ze dvou metrů naštěstí nic nestalo. Stejně tak Kateřině Brožové (50), kterou během vypjatého dialogu Agamemnóna s Klytaiméstrou strhnul s sebou. Herec byl pouze otřesený a představení pokračovalo. Oba připisují pád tomu, že se do dialogu moc ponořili. Jenže…

Vážný stav

Deník Blesk při bližším zkoumání zjistil, že ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer (64) v souvislosti s právě probíhajícím stažením jiného představení, Amadeus, z repertoáru na stránkách scény přiznal:

Bohužel naše divadelní technika dosloužila a nesmíme ji nadále používat!“ Mohla snad za sobotní pád Vydry a Brožové právě nespecifikovaná technika, nebo jen neopatrnost herců? O tom se teď v přední pražské scéně vedou velké debaty.

Léčil se na honu

Herec se po pátečním pádu na hlavu z kulisy během premiéry Ifigenie v Aulidě vydal o víkendu na hon, během kterého psi běží za umělou stopou! „Vážně se mi nic nestalo!“ řekl v telefonátu s Bleskem.

Zkoušeli jsme to fakt mnohokrát a ani náznak, že bychom mohli spadnout. No, zřejmě jsme s Katkou na premiéře trochu přidali a bylo to,“ dodal Vydra. Jako známý koňák už má pády prý zmáklé.

I Brosukovi hrozilo zřícení

Stažení úspěšného Amadea z repertoáru vysvětlil Töpfer na scéně, během které se celé jeviště zvedne až do 90 stupňů a hlavní představitel Ondřej Brousek stále ve výšce hraje na klavír.

Havarijní výměr však neumožňuje tuto technologii dále používat. Amadeus, podobně jako některé inscenace před tím, musel repertoár opustit. Je nám to velice líto. Těším se, že po rekonstrukci divadla v roce 2020–21 bude jeviště vybaveno novou, moderní, a hlavně fungující technikou,“ napsal na stránkách divadla Töpfer.

Fotogalerie
10 fotografií

Video: Vydra a koně

Video
Video se připravuje ...

Vydra zůstal bez manželky! Čas tráví u koní! Podívejte se, jak je plaví! Blesk TV