Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejbrutálnější vražedkyně Česka: Jak bestie likvidovaly své oběti?

  • Autor: ana - 
    25. 2. 2018
    09:47

    Jen málokdo ví, jak je historie českého zločinu protkána vražedkyněmi, z jejichž zločinů doslova tuhne krev žilách. Vybrali jsme pro vás pět nejznámějších, které své oběti rozhodně nešetřily.

  • 1.Irena Čubírková: Partnerské spory řeší po svém

    Vdaná panička Irena Čubírková působila ve východních Čechách. Její šílenství se rozpoutalo v momentě, kdy její manžel Ján Čubírek odhalil existenci milence Václava Bernarta. Irena se svého muže pokusila několikrát zbavit, avšak marně. V říjnu 1951 nabídla svému choti alkohol s prášky na spaní. Jakmile usnul, vběhl do domu milenec Bernart a svému sokovi rozmlátil hlavu sekerou.

    Tělo odnesli na půdu. Policistům sdělili, že se jednalo o nešťastnou náhodu. Strážci zákona jim uvěřili. Tím však řádění neskončilo. V prosinci 1964 měla Čubírková novou lásku. Žili spolu v obci Bolerázi na Slovensku. Po hádce svého přítele rozsekala sekerou. Tělo spálila v peci. Hlavu muže odnesla na místní nádraží a schovala ji na toaletách. Kriminalisté šli již najisto. Irena Čubírková se přiznala. Stala se z ní teprve třetí žena popravena v Československu.

  • 2.Jaroslava Fabiánová: Za vším hledej špatné dětství

    Jaroslava prý pocházela z komplikované rodiny. Údajně chorobně nesnášela muže. Možná proto svojí první vraždu spáchala již v šestnácti. Jako oběť si vybrala si penzistu Vladimíra Z. (†78). Ubila ho kladivem a několikrát bodla nožem. Policie jí však záhy dopadla. Vyfasovala téměř pět let v chládku.

     

    Poté co z vězení vyleze, se v Praze věnuje nejstaršímu řemeslu. Své kunšafty však uspává a okrádá. Chyba nastává, když takto uspí silného kardiaka, který se již neprobere. Opět putuje na dva roky do vězení. Ihned poté, co vyleze, zabije sekáčkem na maso Augustina K. (†83). Dále jí do cesty vběhne Richard S. (†31), kterého rodina najde mrtvého v koupelně s jednatřiceti bodnými ranami. Tentokrát jde za katr na doživotí.  

  • 3.Marie Fikáčková: Nesnesla plačící děti

    Takovou zdravotní sestru potkat rozhodně nechcete. Marie vystudovala Střední zdravotnickou školu v Klatovech. Po studiích okamžitě nastoupí na novorozeneckém oddělení sušické nemocnice. První oběti jsou dvě dvacetidenní holčičky. Pitva prokáže cizí zavinění. Pátrání se rozjíždí. Při výslechu se přizná, že dětem promáčkla hlavičky a polámala ruce. K šílenství ji údajně přiměl dětský pláč. 13. dubna 1961 jí v pankrácké věznici popraví.   

  • 4.Olga Hepnarová: Poslední žena popravená v Československu

    Kdo by neznal příběh Olgy Hepnarové. Pro připomenutí zabila nákladním autem Praga RN na ulici Milady Horákové v Praze osm lidí. Dalších 23 je vážně zraněno. Co ji k tomu vedlo, není jisté.

     

    Dcera bankovního úředníka a zubařky má odmala problémy v komunikaci s lidmi. V sexuální sféře experimentuje s muži i ženami. V roce 1970 se poprvé dostane na hranu zákona, když se pokusí o žhářský útok. O pár let později napíše dopis do redakce Svobodné slovo a Mladý svět. V dopise se snaží vysvětlit, proč a co udělá. Přesně 12. března 1975 je v pankrácké věznici oběšena.

  • 5.Dana Stodolová: Zbabělá a vychytralá

    Dana Stodolová (47) byla hnacím motorem vraždící bestie – svého manžela. Zbabělá, vychytralá a velmi inteligentní – tak posoudil Danu Stodolovou psycholog věznice v Pardubicích. Spolu s manželem zabili osm obětí.

    První v roce 2001. Začalo 15měsíční řádění, na jehož konci nežilo osm lidí, kteří byli zavražděni jejich rukama. Vše údajně kvůli finanční krizi. Oba házejí vinu jeden na druhého. Oba si odpykávají doživotní trest.

crush ( 26. února 2018 16:17 )

Legendárny voz PRAGA !!!! Nie PRAHA, je vidno, že ste ho nezažili, páni novinári...

hanka666 ( 26. února 2018 13:19 )

Bleskáči, jste zase vedle jak ta jedle. Jestli o této vražedkyni chcete něco vědět, i to jak to bylo, tak se podívejte na youtube - největší kriminální případy Slovenska. Hovoří tam kriminalisté, kteří tento případ vyšetřovali. A je tam i spousta jiných, to člověk kouká.

vagon28 ( 26. února 2018 02:22 )

odol: Případ Čubírková se rozplétal odzadu. Ona žila na Slovensku někde u Trnavy a skutečně zabila svého přítele Ambrože, který ji bil. Těla se chtěla zbavit tak, že ho rozřezala a spálila v kamnech. Protože se ji hlava nevešla do kamen, tak ji hodila na WC. Kriminalista si uvědomil, že před šesti lety byla podezřelá z vraždy svého manžela Čubírky. Po exhumaci bylo zjištěno, že zranění hlavy neodpovídá... Jejího manžela praštili s milencem tupou stranou sekyry do hlavy a pak na něj shodily s půdy 90ti kilová kamna. Policistům řekla, že kamna Čubírka vynášel na půdu a při pádu ho to zabilo. Policisté případ uzavřeli jako nešťastnou náhodu.Pak dostala provaz

kamjdu ( 25. února 2018 18:44 )

Naopak kreténi na té vaši straně uvažování by rádi vraždili, ale zatím se moc bojí, jinak by již řádili.

sensadrak ( 25. února 2018 18:31 )

Čubirková vyadala jako typická volička Miloše Zemana.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání