„Všichni jsou v naprostém pořádku!“ tvrdil na webových stránkách divadla jeho ředitel Tomáš Töpfer(67) hned druhý den po páteční premiéře Ifigenie v Aulidě, během níž se oba herci přímo před zraky šokovaných diváků zřítili z nebezpečné konstrukce umístěné dva metry nad jevištěm!

Zasahoval doktor

Zatímco Vydra řekl Nedělnímu Blesku, že je v pořádku, s Brožovou je vše jinak. „Po pádu jsem měla vykloubený palec. Nahodil mi ho zpět přítomný lékař z hlediště,“ popsala včera herečka Blesku. „Jsem pomlácená! Hlava, kolena, pravá ruka v ortéze... Jsem celá bolavá,“ posteskla si představitelka Klytaiméstry s tím, že o víkendu jezdila po doktorech.

Dál riskují

„Už se to hojí! Mohlo to ale skončit hůř... Stáli při nás andělé,“ prozradila Brožová. I přes zdravotní potíže se včera chystala odehrát první reprízu osudové inscenace. „Hrát budu! Představení rozhodně stojí za to, je to nádherná práce,“ dodala herečka.

„Příště musíme být s Kateřinou opatrnější a nesmíme se do toho tolik pokládat,“ plánoval před včerejším výstupem na vinohradské scéně Vydra, který hraje krále Agamemnóna.

Zachránil je Rychlý?!

Nebýt Petra Rychlého (52), mohl pád skončit třeba až tragicky! Herec prý už při zkouškách Ifigenie v Aulidě upozorňoval, že konstrukce se šikmou plochou, připomínající vnitřek kamionu, je zavěšena příliš vysoko. Jen díky němu se tak prý snížila o dva metry! „Ještě, že na to Petr včas poukázal. Jeho hned napadlo, že je to nebezpečné,“ prozradil Blesku jeden z kolegů. „Konstrukce se jen kvůli jeho připomínce naštěstí dostala o polovinu níž,“ dodal zdroj. Vydrovi s Brožovou tak podle všeho zachránil život! Rychlý jim také po pádu přispěchal na pomoc mezi prvními. Ze zákulisí přiběhl dokonce dřív než režisér Martin Čičvák (42), který toto životu nebezpečné scénické řešení vymyslel s výtvarníkem Tomem Cillerem (43).