41letý cizinec z Nigérie se tvářil jako slušný pražský podnikatel, za jeho výdělky však stály nekalé praktiky. Fungoval totiž jako dealer na telefonu. „Centrum města křižoval jako soukromý přepravce osob. Jakmile ale zazvonil telefon, změnil se v samozvaného ,apatykáře‘,“ popsal mužovo jednání policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Muž pak vyrážel za klienty, předával jim vytoužené zboží a na oplátku dostával slušně zaplaceno. Kokain a extáze, které dealoval, byly přitom na místní poměry nebývale čisté – kokain byl v 50procentní kvalitě, extáze v 80procentní. „Z praxe kriminalisté vědí, že jiní dealeři 50procentní kokain před prodejem v průměru ještě třikrát zředí. U extáze je zase 80procentní kvalita maximum toho, čeho lze při výrobě této drogy dosáhnout,“ dodal Hulan na vysvětlenou.

Velkoobchod pro spotřebitele

Kriminalisté jeho působení prošetřovali několik týdnů, než mu v ulici Na Perštýně v samém srdci Prahy 1. února 2018 za jeho zločiny nasadili želízka. A že byl pro spotřebitele velkoobchodem, dokazuje množství věcí, které u něj na místě našli.

Video
Video se připravuje ...

Cizinec prodával superčisté drogy, hrozí mu deset let vězení. Policie České republiky

„Při zadržení u muže zajistili osmačtyřicet zlatnických sáčků, napěchovaných čtyřiačtyřiceti gramy kokainu,“ popsal mluvčí. Neměl je však laicky pohozené na sedačce auta – zřejmě v naději, že tím kriminalisty od prohlídky odradí, si Nigerijec sáčky s drogami napěchoval do trenek přímo ke svému penisu. Policisté u něj také našli padesát tisíc v hotovosti.

Následná domovní prohlídka ale přinesla ještě mnohem větší úrodu. „Kriminalisté při ní našli cestovní kufr. Jeho obsahem byla jak finanční hotovost, konkrétně koruny, dolary a eura, kterých byl v součtu téměř jeden milion korun, tak dalších téměř sedmdesát gramů kokainu a o něco menší množství extáze,“ vyjmenoval mluvčí. 

Dealer skončil na policejní služebně, je obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a hrozí mu až desetileté vězení.

Fotogalerie
11 fotografií