Královská svatba proběhne letos 13. května na hradě Windsor za účasti rodiny, pozvaných celebrit a 2640 lidí ze všech koutů Velké Británie. Vybraní hosté budou moci sledovat příjezd nevěsty a ženicha v kočáře z míst s vynikajícím výhledem.

Snoubenci se rozhodli pozvat přibližně 1200 hostů z řad široké veřejnosti. Asi 200 míst je rezervováno pro lidi z charity a organizací, které Harry a Meghan podporují. Nebudou chybět ani obyvatelé Windsoru, místní školáci a zaměstnanci královského dvora.

Kensingtonský palác v prohlášení uvedl, že princ Harry a Meghan Markle chtějí, aby jejich svatba byla zorganizována tak, aby se i veřejnost cítila být součástí oslav. 

Windsorský hrad leží západně od Londýna a vedle Buckinghamského paláce či paláce Holyroodhouse ve skotském Edinburghu je jedním z oficiálních sídel britské královny Alžběty II. (91). Panovnice zde s manželem princem Philipem (96) často tráví volné chvíle.

Princ Harry je po svém otci Charlesovi (69), bratrovi Williamovi (35) a jeho dětech Georgeovi (4) a Charlotte (2) v pořadí pátým následníkem trůnu. Po narození Williamova třetího potomka se posune na šestou příčku. 

VŠE O SVATBĚ PRINCE HARRYHO A MEGHAN MARKLE NAJDETE ZDE!

Fotogalerie
46 fotografií