Oba dny byly rozděleny na dvě části. Do čtyř hodin probíhaly workshopy a poté divadelní a taneční představení. Během první části se mohli Pražané naučit tradičnímu čajovému rituálu, vytvořit si vlastní fazolové koláčky i si napsat své jméno po lekci kaligrafie. 

Moc se nám to tady líbí. Je skvělé, že si v rámci workshopů můžeme vše vyzkoušet na vlastní kůži, a není to jen sledování toho, co dělají druzí,“ těšila se návštěvnice Alena, která na akci vyrazila s celou rodinou. 
Video
Video se připravuje ...

Japan Folk Festival 2018 Eva Fornálová

Ovšem ti, kteří přišli na akci bez lístků třeba v sobotu během odpoledne, měli smůlu. Zájem o akci byl obrovský, a tak volná místa zůstala pouze na nedělní program. Organizátoři tak vysvětlovali desítkám lidí, že už jsou kapacity naplněny.

V rámci festivalu vystoupily i soubory působící v Česku, například Divadlo Kjógen, či sbor Japonské školy v Praze. „Organizátor též nechtěl opomenout již sto let trvající vztahy mezi Českou republikou a Japonskem, neboť právě Japonsko bylo jednou z prvních zemí, která uznala samostatnost tehdejšího Československa a napomohla návratu části legionářů zpět do vlasti z ruské Sibiře. Proto pozvalo symbolicky ke společnému vystoupení dvě česká tělesa,” říká japanolog a herec Divadla Kjógen Ondřej Hýbl, který se na přípravě festivalu podílí.

Fotogalerie
27 fotografií