Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

U vraždy Jána Kuciaka šéf policie nemluvil pravdu. Kryl spojence oligarchy?

Autor: ČTK, AKu - 
6. března 2018
16:50

Slovenská policie v úterý potvrdila, že na místě vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně byl „v plném rozsahu“ i šéf protikorupční policejní jednotky Róbert Krajmer. Člověk spojovaný s oligarchou Norbertem Bödörem, švagrem policejního prezidenta Tibora Gašpara. Sám Gašpar přitom v pondělí tvrdil, že Krajmer na místo činu nevstupoval.

„Policejní prezident lhal,“ řekl v reakci na nejnovější oznámení policie předseda opozičního hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič. Hnutí už v pondělí zpochybnilo důvěryhodnost vyšetřování případu právě kvůli účasti Krajmera na místě vraždy, a uvedlo, že Kuciak o Bödörovi napsal tři rozsáhlé články.

Policie přiznala přítomnost Krajmera na místě vraždy poté, co OĽaNO oznámilo tiskovou konferenci ohledně usvědčení Gašpara ze lži. Nahrávku, která potvrzuje vstup Krajmera do dvora Kuciakova domu, zveřejnila televize Joj.

Policejní prezidium bez bližších podrobností uvedlo, že Krajmer na místě vraždy plnil „úkoly související s objasňováním tohoto trestného činu“.

Novinář ve svém posledním a nedokončeném článku psal o podnikání a možných dotačních podvodech italských podnikatelů, kteří působí na východním Slovensku, které média spojují s mafií a kteří měli v minulosti podnikatelské vazby na dva blízké spolupracovníky slovenského premiéra Roberta Fica.

Tito premiérovi spolupracovníci již do vyšetření celé kauzy složili své funkce. Podle OĽaNO policie bez odposlechů novináře nebo jeho redakce nemohla znát podrobnosti o připravovaném článku Kuciaka, aby na místo vraždy reportéra vyslala šéfa protikorupční policejní jednotky, který se do vyšetřování vražd prý nezapojil.

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

Gemmy ( 20. března 2018 05:30 )

Záhadný policista - na místě činu!?........................

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání