V rámci všech prací dojde ke kompletní výměně povrchu dálnice v daném úseku včetně ložných vrstev. V některých částech bude dálnice rozšířena. Jedná se především o části, kde se nacházejí nájezdy a sjezdy z dálnice,“ popsalo Ředitelství silnic a dálnic.

O víkendu byl u sjezdu na Zdiby kvůli rekonstrukci vozovky převeden provoz z levé části dálnice na pravou. Auta jezdí v takzvaném režimu dva plus dva, tedy v každém směru dvěma jízdními pruhy.

Kvůli odstraňování levé poloviny dálničního mostu bude silnice I/9 pod mostem do soboty uzavřena. Poté bude provoz možný jen v jednom směru, a to od Mělníka na Zdiby. Objízdné trasy budou vyznačeny. 

„Jako neproblematičtější místo vidíme sjezd na Zdiby od Prahy, kdy v místě bude kvůli dopravnímu opatření zrušen odbočovací pruh a vozidla budou sjíždět přímo z jízdního pruhu. V místě bude snížena rychlost,“ sdělila Iveta Štočková, mluvčí firmy Eurovia, jež demolici realizuje. Dopravní opatření budou platit do konce července, poté se změní podle dalšího postupu prací. Pravá část dálničního mostu se má demolovat příští rok.

Fotogalerie
4 fotografie