Nutili ji do potratu kvůli rozštěpu. Miminko si nechala. Jak vypadá dnes?

Maminka Sarah Heller se rozhodla, že si miminko s rozštěpem horního patra nechá. Jak vypadá malý Brody dnes? Podívejte se do galerie.
Foto: IG saheller
Sdílej na facebooku
16. března  2018 
 06:00

Rozštěp horního patra, tak zněla diagnóza, kterou si během 24. týdne těhotenství vyslechli maminka Sarah Heller a její partner Chris Eidem. Oba byli v šoku, nic takového nečekali, přesto se rozhodli, že si miminko nechají. A co víc, malého Brodyho se rozhodli neskrývat. Naopak. Sdíleli všechny jeho fotografie, aby ostatní přesvědčili, že i chlapeček s touto vadou může být krásný. 

Příběh malého Brodyho by mohl inspirovat všechny rodiče, kterým během těhotenství oznámili, že miminko má rozštěp horního patra. Tenhle pár z Omahy v Nebrasce se totiž nerozhodl pro potrat, jak mu radili lékaři, ale chlapce si nechal. Dnes by člověk sotva hádal, že se narodil s vrozenou vadou. 

Sarah a Chris to vzali statečně. Někteří rodiče by možná miminko skrývali před zraky ostatních. Oni ne. "Byli jsme hrdí rodiče bez ohledů na okolnosti," říkají. Sdíleli proto všechny fotografie, z ultrazvuku, novorozenecké i ty, na kterých je malý Brody po operaci horního patra. 

ČTĚTE TAKÉ: Co to má s pusinkou? Nezoufejte! Rozštěp patra se dá napravit

Tihle rodiče zkrátka doufali, že když nebudou chlapce skrývat a budou o problému normálně hovořit, změní pohled a názor lidí. Přesto se museli vypořádat s mnoha nepříjemnými komentáři. "Co se stalo s jeho tváří?" ptali se na Instagramu někteří zvědavci. Sarah říká, že nepříjemné dotazy čekala, ale i tak ji mrzely. "Bolelo to," říká, přesto na nemístné otázky zdvořile odpověděla, že se jedná o vrozenou vadu, rozštěp horního patra. "Je potřeba šířit osvětu, ne útočit," vysvětluje. 

Dárek od cizince "pro krásné miminko"

Ještě ten den si Sarah vyrazila s malým Brodym a přáteli na večeři. V restauraci k nim přišel číšník a podal jim složený ubrousek s tím, že jim ho posílá jiný host. Sarah si myslela, že je to vzkaz, ale když ho otevřela, nevěřila vlastním očím. V ubrousku byl šek na tisíc dolarů s poznámkou: "Pro krásné miminko."

Tenhle dobrý skutek mladou maminku nesmírně dojal. "Okamžitě jsem začala plakat štěstím. Radost, kterou jsem cítila, je nepopsatelná," říká Sarah. Přesně to byl totiž moment, kdy si uvědomila, že na světě jsou lidé krutí, ale i lidé s dobrým srdcem. 

Miminko zatleskalo v děloze! Skvělý zážitek pro rodiče:

Malý Brody podstoupil několik operací horního patra, na které přispěl i neznámý cizinec. První zákrok mu provedli lékaři ve třech měsících, druhý mezi devátým a dvanáctým měsícem. Dnes je to veselý kluk, na kterém málokdo pozná, že měl rozštěp. Přesvědčit se o tom můžete v naší GALERII nebo na Instagramu jeho maminky Sarah.

Sarah říká, že je kontaktovali lidé po celé zemi, kteří mají podobný problém. Jejich příběh jim prý dodal odvahu. Díky této rodině se přestali stydět a začali o svých problémech mluvit. A to je přesně to, v co tahle odvážná maminka doufala.

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku