Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Učitel v Africe maloval žákům program Word na tabuli: Děti dojaly svět a dostaly počítače

Autor: ana - 
6. dubna 2018
23:03

Učitel Richard Appiaha Akota z Ghany se stal slavný zhruba před rokem. Svět internetu tehdy zaplavily fotografie, na kterých svým žákům na tabuli namaloval základní obrazovku textového programu Word.

Chudá vesnička s jednou školou neměla finance na jediný počítač, a tak se zdatný profesor ujal výuky informatiky po svém. Za jeho kreativitu a nadšení si získal srdce mnoha milionů lidí. Mnozí se mu za to složili na několik počítačů, aby své žáky mohl učit naplno.

Vystudoval umění

Akota vystudoval výtvarné umění. Rozhodl se, že dětem alespoň přiblíží základní funkce počítače, stůj, co stůj. „Každý máme způsob, jak prezentovat svůj předmět. Toto je můj způsob,“ řekl v rozhovoru pro Bored Panda.

Mnozí lidé se stále diví, že v současné době nevlastní školy, jako je tato, ani jediný počítač. „Postupně se to zlepšuje. Vláda se snaží situaci dávat do pořádku, ale bude to trvat. Rozhodl jsem se, že nebudeme čekat a do studia se pustíme i bez nich,“ doplnil Akota.

Microsoft pozval učitele na školení

Nejen, že do místní školy díky darům lidí z celého světa přišla zásilka několika počítačů, rovněž si jeho snahy a ochoty všimli zástupci Microsoftu, kteří se pozvali až do vzdáleného Singapuru, aby prošel speciální výpočetním školením.

Učitel i jeho žáci dostali díky virální fotografii šanci, která jim v životě ulehčí cestu a usnadní přístup k dalšímu studiu. „Nemám slov k tomu, co se během posledních měsíců seběhlo. Žáci jsou šťastní a já je můžu učit dalším věcem,“ dokončil kreativní učitel.

agfor ( 7. dubna 2018 13:23 )

Teď se můžou v klídku učit, jak posílat rakety, nakoupené v USA za peníze hloupých Evropanů, na Evropu.

Zobrazit celou diskusi