Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kostřička »mimozemšťana« je pravá! Testy DNA odhalily, komu patřila

Autor: ana - 
23. března 2018
16:21

Kostra Ata, která byla nalezena v roce 2003 v oblasti Atakama v Chile, vrtala vědcům hlavou až do nedávna. Lékaři, antropologové, vědci i archeologové mezi sebou vedli patnáctiletý spor o pravosti nálezu. Speciální testy DNA neshody ukončily. Kostra není mimozemská. Patří trpasličí holčičce.

Kostra má neuvěřitelně dlouhou lebku a pouhých deset žeber. Lidé mnoho let spekulovali, že se jedná o vůbec první důkaz mimozemského působení na Zemi. Děvčátko „Ata“ jak jí vědci pojmenovali, trpělo vzácnou genetickou poruchou zvanou dwarfismus.

Pět let trvající testy

Kostra děvčátka zamířila do Španělska. Zde si jí toužil ponechat nejmenovaný sběratel, který tvrdil, že se musí jednoznačně jednat o mimozemšťana. Pozůstatky byly vystaveny genomové analýze. Zkoumání trvalo dlouhých pět let. Analýza ukázala, že se jedná o kostru lidskou starou 40 let.

Výsledky dále ukázaly věk dítěte. Podle všeho zemřela holčička těsně po porodu. DNA testy potvrdily zvláštní mutaci podobnou nanismu. Liliputi mají podobné geny. Dívka tedy trpěla jen zvláštním genetickým onemocněním.

Kostřička může pomoci

Garry Nolan, profesor mikrobiologie a imunologie na Medicínské fakultě Stanfordské univerzity, zahájil vědecký průzkum Aty už v roce 2012. Domnívá se, že by mohl odhalit přesnou příčinu mutace genů a následně pomoci lidem, kteří touto poruchou trpí. „Možná existuje způsob, jak urychlit růst kostí u lidí, kteří to potřebují. Podobné genetice se ještě nikdo nevěnoval.“

Zaslouží si pravý pohřeb

Z příběhu, který začal, jako světová senzace o mimozemšťanovi se vyklubal příběh lidského utrpení. „Jedná se o zdeformované dítě. Měla by najít svůj klid. Budeme trvat na pohřbení do země,“ navrhuje Nolan.

Miloslav123 ( 4. dubna 2018 14:50 )

To, že naší civilizaci věnují pozornost mimozemšťané, je více méně pravděpodobné. Významná je odpověď na otázku: "Proč mimozemšťané dosud s naší civilizací nenavázali kontakt?" Odpověď je jednoduchá. Vývoj lidstva je chaotický, nekoordinovaný a doprovázený množstvím válek a ozbrojených střetů, které jsou většinově vnímány jako něco samozřejmého a přirozeného. Lidstvo nemá centrální globální vládu s níž by mohli centrálně organizovaní mimozemšťané navázat kontakt. Navázat kontakt s některou lokální vládou by bylo od mimozemšťanů nerozumné. Stávající chaotický a nekoordinovaný vývoj lidstva by to mohlo ovlivnit velmi nepříznivě. Stávající chaotické a nekoordinované mocensko-politické uspořádání lidstva je třeba pokud možno co nejdříve nahradit plánovitě postupující centrálně řízenou globální organizací.. Jednu možnou cestu nastolení uvedené globální organizace popisuje článek: SOUČASNOST A BUDOUCNOST LIDSTVA - http://miloslav7.blogspot.cz/2017/12/soucasnost-budoucnost-lidstva.html V případě, že se vám zdá politický vývoj lidstva popisovaný v uvedeném článku nereálný, potom vám doporučuji seznámit se s TEORIÍ VŠEVÝVOJE - http://miloslav7.blogspot.cz/2014/01/teorie-vsevyvoje.html , což je v podstatě univerzální návod na kreativní řešení libovolně zvoleného problému.

ivoadler ( 24. března 2018 15:36 )

Máš pravdu. Příliš se se svou znalostí angličtiny vytahuju.

djaba ( 23. března 2018 19:45 )

 Moderní archeologii se tato kostřička a třeba ani prodloužené lebky ,či vyobrazení mimozemšťanů prostě nehodí do jednou dané linii .Nálezy opravdových důkazů buď ignorují nebo tvrdošíjně odmítají .

sachmat ( 23. března 2018 17:28 )

Oprava:To se zajímáš špatně...

sachmat ( 23. března 2018 17:25 )

To se zajímáš špatné, co se týká zrovna mimozemšťanů, tajné výzkumné bungalovy v USA, budou něco bližšího vědět….Jenom si musíš vymyslet strategii, aby někdo z nich kápnul božskou. Dopředu tě upozorňuji, je to nadlidský výkon... Pro začátek by ti mohlo postačit pouhé nenáročné mrknutí se, na knižní vydání: Hesemann, Michael: UFO DŮKAZY – TOP SECRET… Tu si pamatuji ještě z dětských let

Zobrazit celou diskusi