Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaroslavě (61) chirurgové zohyzdili prsa: Za zpackanou plastiku chce milion!

Autor: Jitka Pecharová, csk - 
24. března 2018
19:00

Paní Jaroslava (61) si po rakovině prsu nechala chirurgicky upravit prsa. Z výsledku operace jí je bohužel do pláče a po lékařích žádá tučné odškodné.

Jaroslava přišla o kus tkáně v prsu při operaci nádoru v pravém ňadru. Plastická operace jí měla pomoci rozdíl srovnat a zlepšit kvalitu života. „Měla jsem dojem, že pravé prso mám menší, tak jsem se šla poradit, zda by šlo srovnat rozdíl,“ řekla Jaroslava v rozhovoru pro deník AHA!. „Byla jsem čerstvě zamilovaná a chtěla jsem být dokonalejší,“ vysvětlovala u soudu.

Primář hradeckého soukromého chirurgického zařízení jí prý doporučil modelaci poprsí s výměnou stávajících kapkovitých implantátů za kulaté. „Říkal, že budu mít prsa jak mladá holka,“ vzpomínala. Po zákroku se ale její život proměnil spíše v noční můru.

Poprsí ženy vypadalo po zákroku hůř než před ním. Na pravém prsu jí začala vytékat tekutina z prasklého švu u bradavky a v ňadru propukla infekce. „Když mě viděl partner, zhrozil se toho. Měla jsem komplexy a vztah nakonec skončil,“ rozplakala se žena, která po nepovedeném zákroku podstoupila ještě osm operací. „Přesto jsem zůstala zohyzděná,“ řekla žena.

Chirurgické centrum u soudu pochybení odmítlo. Primář tvrdí, že pacientku varoval, aby si zákrok rozmyslela, protože po prodělané rakovině a ozařování je riskantnější. Jaroslava ale tvrdí, že jí nic takového neřekl, jinak by na operaci nešla.

Později se od jiného lékaře dozvěděla, že měla být provedena plastická operace tzv. tukovou metodou s použitím vlastní tkáně. Primář jí prý ale tuto alternativu nenabídl. Soud navíc řeší, jak je možné, že k operaci došlo, přestože chyběl podpis ženy na informovaném souhlasu pacienta. To primář vysvětloval jako administrativní chybu.

Jaroslava za své strasti žádá odškodnění milion korun. Žalované chirurgické centrum jí dříve nabídlo soudní smír v podobě uhrazení nákladů za operaci a bolestného ve výši 158 tisíc korun, což advokát ženy označil za nepřiměřené odškodnění.

oliiiii3 ( 8. dubna 2018 17:25 )

Petrmetr, ty jsi šulín, až ti bude taky tak nech si ptáka uříznout, taky ho už nebudeš potřebovat.

marlen52 ( 25. března 2018 12:11 )

kdyby se na to paní vyprdla ať je ráda že žije a žádný chlap za to nestojí

hejpockej ( 25. března 2018 03:15 )

tu prvni modelaci musel udelat nejaky magor, zrejme ozralej nebo nafetovanej, protoze i maly decko vidi, ze tohle proste nevypada dobre. Konecny vysledek ted ale vypada dost dobre, pani by si mela uvedomit, ze nikdo neni dokonaly, skoro kazda zena ma jedno prso mensi nez druhe, a nekdy o dost, skoro kazda ma jedno vys, to je proste priroda, a neni na tom nic spatneho, naopak, pro muze je jakakoliv asymetrie a uchylka zajimava a pritazliva. Takze pani by to mela nechat jak je, a naucit se mit rada sebe takovou jaka je, a uprednostnovat a nabizet jine kvality, nez tvar prsou ci pohlavnich organu. Laska je o necem uplne jinem, a to by pani v jejim veku mela vedet.

20tina12 ( 24. března 2018 21:18 )

 Ženská, nestačí vám že žijete? Jděte s těma plastikama do....!!!

agfor ( 24. března 2018 21:02 )

Je to běloška, tak dostane kulový. Jó, kdyby byla aspoň trochu připálená, to by se děly divy.

Zobrazit celou diskusi