Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Texasu popravili letos už čtvrtého vraha: Rodriguez cpal své oběti do kufru a nechával je na skládce

Osmatřicetiletý Rosendo Rodriguez byl usvědčen z vraždy jedné ženy a sám se přiznal ke druhé.
Osmatřicetiletý Rosendo Rodriguez byl usvědčen z vraždy jedné ženy a sám se přiznal ke druhé.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
28. března 2018
06:45

Texaské úřady v úterý popravily vraha přezdívaného médii "kufrový zabiják" podle způsobu, jakým ukrýval těla svých obětí. Osmatřicetiletý Rosendo Rodriguez byl usvědčen z vraždy jedné ženy a sám se přiznal ke druhé. Kromě toho jej pět žen včetně jeho přítelkyně ze střední školy obvinilo ze znásilnění.

Rodriguezovou první obětí byla před 13 lety devětadvacetiletá prostitutka a matka čtyř dětí, které zasadil na 50 ran tupým předmětem. Poté ji - podle soudních lékařů možná ještě živou - zavřel do kufru a vyhodil do kontejneru s odpadky. Zadržen byl tři dny po objevení těla. Policii řekl, že jednal v sebeobraně, neboť jej žena ohrožovala nožem. Při pitvě vyšlo najevo, že byla v 10. týdnu těhotenství.

Rodriguez se poté sám přiznal k vraždě šestnáctileté dívky, jejíž tělo po ročním pátrání našla policie rovněž v kufru na stejné skládce odpadu.

"Stát možná dostal moje tělo, ale nikdy nedostane mou duši," pronesl v úterý ve své závěrečné řeči, která podle AP trvala sedm minut a neobsahovala ani náznak lítosti či omluvy přítomným příbuzným obětí. "Ostraho, jsem připraven jít za svým otcem," pronesl na závěr.

Rodriguez se stal čtvrtým letos popraveným odsouzencem v Texasu a sedmým ve Spojených státech celkově.

Monikay ( 28. března 2018 13:22 )

Já myslím že o jeho ani duši nikdo opravdu zájem neměl...

agfor ( 28. března 2018 13:00 )

Přesto, že jsou pro vládnoucí ksindl USA vzorem, vrahy tu živíme v kriminálech (diktát EU) a když se mu udělá bebíčko, tak jsou toho plné noviny.

beda88 ( 28. března 2018 11:29 )

jasně, že havloidisté budou mlejt něco jako "justiční omyl" apod. ale jsou i případy NEZVRATNÉ, např. když po revoluci v plzni, na Lochotíně, ubodal jeden chlap maminku na mateřské, která si dala inzerát na domácí práce za účelem přivýdělku. chlap myslel asi jiné "domácí práce" a když mu nedala, tak ji ubodal, přestože vedle v místnosti leželo její několikaměsíční dítě. sousedka zavolala poldy a on, když slyšel sirénu, vyskočil z okna ve zvýšeným přízemí, zlomil si patní kosti, ale plazil se k lavičce, celý od krve a za sebou sypal pepř. tam jej poldové našli. on se pak přiznal a dostal kousek nad 10 let. toto není jasný kandidát na trest smrti? tak kdo jiný?

alfasamec ( 28. března 2018 07:10 )

A co lická práva? A co presumce neviny?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání