Muzeum MHD ve Střešovicích se po podzimní a zimní odmlce otevřelo 30. března veřejnosti. A hned ten den jej zájemci doslova obsadili. Důvodem bylo hned několik speciálních jízd muzejními vozy, které pamětníci využívali třeba v minulém století. Že by se do muzea přišli podívat ale jen lidé za nostalgií, se říci nedá. Své si užily i děti.

Video
Video se připravuje ...

30. března se otevřelo Muzeum MHD veřejnosti pro nadcházející sezonu. Při té příležitosti přichystalo zájemcům i speciální jízdy některými ze starších dopravních vozů. David Malík

Lidé se mohli svézt historickými autobusy Škoda 706 RO, Jelcz 272, Karosou ŠM 11 nebo Karosou B 731. Všechna tyto vozidla jezdila z Vozovny Střešovice na Špejchar a zpět. Mimo nich se do ulic „vrátila“ i tříčlánková tramvaj KT8D5, takzvaná „Kachna“, která v provozu není od roku 2014.

Do provozu se vrací i historická linka č. 41

Od pátku se do provozu vrací i historická linka 41. Jezdit bude z Vozovny Střešovice na Pražský Hrad, přes Malostranskou na Právnickou fakultu, odtud zpět na levý břeh Vltavy, aby odtud přes Čechův most pokračovala na Těšnov, Vltavskou a nakonec na Výstaviště Holešovice. V případě výlukových opatření se může trasa linky operativně měnit.

Linka je v provozu každý víkend a o svátcích až do 18. listopadu. Ze střešovické vozovny vyjíždí vždy ve 12 hodin. Základní jízdné lze pořídit za 35,- Kč, zlevněné jízdné činí 20,- Kč.

Otevírací doba muzea: Od 30. 3. do 18. 11. 2018 v čase 9 - 17 hodin.
Kde: Patočkova 4, Střešovice
Vstupné: Dospělí 50,- Kč, děti od 6 do 15 let 30,- Kč, děti do 6 let a senioři zdarma.

Fotogalerie
36 fotografií