Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Agresor v nemocnici: Mladou muslimku napadl psychicky chorý muž

Video se připravuje ...
Autor: csk - 
1. dubna 2018
13:52

Devatenáctiletá studentka přišla do nemocnice Beaumont ve statě Michigan kvůli podezření na zlomenou čelist. Během zápisu na recepci ji brutálně napadl jiný pacient, který měl toho dne nemocnici opustit. Otřesená dívka se kvůli pochybení ochranky s nemocnicí soudí.

Devatenáctiletá studentka přišla 10. února do nemocnice kvůli zranění, které utrpěla při pádu na led. Na recepci ji po příchodu surově napadl sedmapadesátiletý John Deliz. Agresivní muž předtím procházel chodbami a opakovaně obtěžoval jiné pacienty. Ochranka proti agresorovi zakročila teprve po útoku na mladou ženu.

Deliz byl druhý den zatčen a v současnosti je držen ve vazbě, kde čeká na psychiatrické vyšetření. Studentka se teď s nemocnicí soudí o v přepočtu asi půl milionu korun, protože ochranka proti agresorovi nezakročila už dříve, ačkoli byl zcela evidentně nebezpečný ostatním pacientům.

Právník studentky uvedl, že šlo nepochybně o nábožensky motivovaný útok, protože dívka byla jediná, kdo měl v nemocnici na hlavě šátek. Deliz od nemocnice žádal pomoc kvůli svým psychickým problémům, kvůli agresivnímu chování jej odmítli vyšetřit a z nemocnice byl propuštěn dříve toho dne.

Deliz areál odmítl opustit a od pacientů a personálu nevybíravě žádal cigarety a peníze. „Ochranka měla právo se muže chopit už dříve a zpacifikovat jej do příjezdu policie,“ okomentoval pochybení nemocnice právník napadené.

Předevčírem bylo zveřejněno video z bezpečnostního záznamu. V záběrech je jasně patrné, jak Deliz zákeřně přichází zezadu k dívce a několika ranami pěstí ji udeří do hlavy. Následně je do příjezdu policie zpacifikován ochrankou. „Přivolali jsme policii a personál plně spolupracuje ve věci vyšetřování. Jsme otevření všem a chceme, aby se u nás každý pacient cítil dobře,“ brání se nemocnice.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání