Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po dálnici běhali sloni, převrátil se s nimi kamion. Řidiči nevěřili vlastním očím

Autor: ČTK - 
3. dubna 2018
20:25

Na jihovýchodě Španělska se v pondělí při předjíždění převrátil kamion převážející cirkusové slony, jedno zvíře uhynulo a další utrpělo zranění. Informoval o tom portál Deutsche Welle.

Nehoda se stala na dálnici u města Pozo Caňada asi 200 kilometrů jihovýchodně od Madridu. Cirkusový kamion se převrátil zatím z nezjištěné příčiny, když řidič předjížděl pomalejší vozidlo. Řidič vyvázl bez zranění.

V nákladním prostoru bylo pět slonů, jeden zahynul, další se zranil a zbylí tři se volně pohybovali po dálnici, která musela být zhruba na dvě hodiny uzavřená. S vyproštěním zraněného slona pomáhali hasiči, použít museli jeřáb.


vivvien ( 3. dubna 2018 20:54 )

Jen doufám,že se rozpoutá diskuze o cirkusech a zákazu vystupování zvířat jakéhokoli druhu. Ať si majitelé cirkusu oblečou kostýmky a můžou přeskakovat hrazdičky. Klidně jim uštědřím bičem přes *** jak špatně přeskočí. Nikdy jsem v cirkuse nebyla a ani nikdy nebudu. Nebudu podporovat týrání zvířat. A ikdyž se budou bránit, že je nemlátí, za týrání považuji i to, jak jsou zvířata držena v nevyhovujících klecích a přepravována. Dnešní reportáž je tím důkazem. Nacpaní sloni v kamionu.

Zobrazit celou diskusi