Stát se alespoň na okamžik tajným agentem může od uplynulé středy každý návštěvník obchodního centra Arkády Pankrác. Začala tu výstava Top Secret - V zajetí tajných služeb, kde je přímo doporučeno vše si osahat.

„Na každém ze sedmi stanovišť je možné něco si vyzkoušet,“ prozradila Blesku ředitelka centra Denisa Gálová. Více než stovka exponátů poodhaluje špiónské triky, bondovské bijáky pak připomínají filmové rekvizity. Pokud dokážete zdolat také všechny úkoly v rychlé soutěži, odnesete si i malý dárek. To vše až do 22. dubna zdarma. „Poté se výstava přestěhuje do brněnského centra Olympia,“ dodala Gálová.

Akce jako z Mission Impossible

Toužíte vyzkoušet si svou obratnost a postřeh v místnosti protkané laserovými paprsky jako filmoví hrdinové? Tady se můžete v překonání světelných paprsků utkat i s přáteli. Potrápit mozek luštěním tajných kódů či šifer nebo se pustit do odhalení konspiračních teorií. Nahlédnout do technik maskování nebo žasnout nad intrikami a historií tajných služeb nejen britské MI6.

Co dělá skutečného mistra špionáže? Především dokonalé maskování, v tomhle kufříku pěkně po ruce.
Autor: Jakub Poláček

Slídění i smrt z rukou agentů

U některých exponátů až mrazí! Nejnevinnější věc se může stát smrtící zbraní. Třeba výbušniny tajné služby umisťovaly v dobách studené války a dříve i do mrtvých krys. A už ve 30. letech pořizovaly slídivé videozáznamy podprsenky krásných agentek. Zjistíte tu i co a jak zákeřně dokázali v historii špióni zjistit o svých cílech.

Co, kde, kdy, za kolik

Co: Výstava Top Secret
Kde: OC Arkády Pankrác, Na Pankráci 86, Praha 4
Kdy: Do 22. dubna 2018, denně 9:00 až 21:00 hodin
Pro koho: Pro všechny od 8 let.
Za kolik: Zdarma

Fotogalerie
17 fotografií