Mladý zloděj si vyhlédl svou oběť ve tři hodiny ráno v Plotní ulici, když čekala na autobus. Patrně předpokládal, že dívce jen sebere z ramena kabelku a rychle zmizí. Dívka mu ji ale rozhodně nechtěla vydat dobrovolně. Chytil ji proto za vlasy a následně doslova vláčel za popruh kabelky několik metrů po silnici. Kolemjdoucí muži ale na brutální scénu okamžitě zareagovali a zloděje na místě zadrželi.

Když pak kolem nich projížděla hlídka strážníků, zamávali na ni a mladíka jim předali. „Strážníci podezřelého zajistili a vybavením z autolékárničky ošetřili dívce oděrky. Museli mírnit i vypjaté emoce. Najevo je dával jak jeden z mužů, kteří se dívky zastali, tak i její matka, která se na místo také dostavila,“ popsal situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Zloděj tak byl nakonec strážníkům za jejich příjezd vděčný. V péči městské policie se ale dlouho neohřál. „Vzhledem k důvodnému podezření ze spáchání trestného činu jej strážníci předali státním policistům,“ upřesnil Ghanem.

VIDEO: K velmi podobné události došlo v únoru i v Praze, když násilník kopl dívku do hlavy a následně ji vláčel po silnici. V tomto případě po něm policie dosud pátrá.