Chystáte se na schůzku na náplavku? Pokud ano, máme tady pro vás tipy, na co byste se měli předem připravit. Pokud se vypravíte s drahou polovičkou na rande v těchto dnech, neočekávejte, že bude snadné najít si místo k sezení. Přestože se všude píše o zavření několika podniků, živo je tady jako každý rok. 

Pokud máte chuť ukořistit si na břehu co nejlepší místo s výhledem, doporučujeme se sem vypravit už okolo čtvrté hodiny odpolední. Okolo šesté hodiny večerní místo objevíte stěží. Kdo dřív přijde, ten dřív mele. Když už si tady někdo obsadí místo, během hodiny jej neopustí. A pokud už někdo z party vstane, míří na záchod, a nebo pro pivo.

Jeden podnik na souši

Na břehu nyní objevíte pouze jeden nesmrtelný podnik, a to restauraci Vltavu. Oproti běžnému provozu je tady v podvečer nebývale plněji. Cyklisté a kočárky mají problém projet bez neustálého zastavování. „Nárůst zákazníků je určitě znát. Během večera jsme vytočili 700 piv. Snažíme se obsloužit, co se dá,“ svěřil se René Soukup, majitel restaurace Vltava, která se specializuje na mořské plody. Vltava ale není jediným místem, kde je možné koupit si na náplavce osvěžující nápoj. 

Pivo na lodi 

Okolo nábřeží narazíte na několik zakotvených lodí, které slouží jako hospody. Největší fronty se přitom tvoří na lodi Pavla, na které točí pivo do kelímku Lobkowicz. „Stojíme tady už přes dvacet minut,“ prozradila Alena, která před sebou stále ještě měla další zákazníky. Čím blíže budete k Výtoni, tím rychlejší obsluhu objevíte. Na lodi Avoid se dočkáte piva i po desetiminutovém čekání. Pro netrpělivé doporučujeme koupit si s sebou pití v samoobsluze.

Video
Video se připravuje ...

Na náplavce to už zase žije. Během večera sem míří několik tisíc lidí. Eva Fornálová

Cena piva:

Restaurace Vltava: Gambrinus 10° za 26 korun (0,3 l), za 40 korun (0,5 l), Plzeň 12° 50 korun (za 0,5 l)
Loď Avoid na Výtoni: Rychtář 11° za 27 korun (0,3 l), 38 korun (0,5 l)
Loď Pavla na Rašínově nábřeží: Lobkowicz 11° za 34 korun (0,3 l), 44 korun (0,5 l)
Loď Oliveira na Výtoni: SuperBock za 55 korun (0,33 l)

Cena za nealko:

Restaurace Vltava: Točená Kofola za 40 korun (0,5 l)
Loď Avoid na Výtoni: Točená limonáda za 38 korun (0,5 l), citronáda 54 korun (0,5 l)
Loď Pavla na Rašínově nábřeží: Točená limonáda 34 korun (0,4 l)
Loď Oliveira na Výtoni: Pomerančová limonáda za 49 korun (0,33 l)

Uzavření náplavky? 

Uzavření náplavky se bát nemusíte. Ačkoliv došlo k uzavření tří podniků (Dvou barů Bajzakylu a Party Grill Garden – Coffee), první fáze úprav náplavky se budou týkat vnitřních prostor kobek. „Omezení se týká pouze provozu třech kobek. K uzavření náplavky nedojde,“ sdělil mluvčí magistrátu Vít Hoffman. Kobky se během následujících měsíců promění v nové galerijní prostory, toalety a kavárny. „Jednotlivé etapy jsme naplánovali tak, aby návštěvníky omezovaly co nejméně. Života na náplavkách se opravy téměř nedotknou,“ uklidňovala primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Úpravy začnou už v pondělí 16. dubna. Hotové by měly být v září.

 

Fotogalerie
49 fotografií