K vraždě došlo podle zjištění deníku Právo krátce před 21. hodinou, kdy už prodavačky v okolních obchodech počítaly tržbu. Že se něco děje, zaznamenala bohužel jen jedna z nich. „Najednou jsem uslyšela hrozný křik. Nevěděla jsem, co se děje, rychle jsem utíkala do vedlejšího obchodu. Tam ale byly obě prodavačky naprosto v pořádku, proto jsem se vrátila zpátky,“ řekla listu.

Po tragédii si vyčítala, že nepátrala dál. „Říkám si, že bych jí třeba mohla pomoct, nebo bych tam taky mohla ležet vedle ní. Podle policistů bych ho nezadržela a určitě bych dopadla stejně jako ona,“ dodala.

Pachatel z místa nepozorovaně odešel v obleku, do kterého se v obchodě převlékl, a na vraždu se tak přišlo až kolem půl desáté. To přišel pro zavražděnou prodavačku její syn. Na místě bylo údajně hodně krve, kterou si vrah také odnesl na podrážkách. Krvavé šlápoty totiž vedly ven z obchodu.

Našli ho v Bohnicích

Po vrahovi policie pátrala celou noc. Našla ho druhý den v léčebně v Bohnicích, kam ho odvezli záchranáři na popud strážníků, kteří ho našli nahého v Karlíně. Když policisté zveřejnili snímky, které vraha z Letňan zachytily, došlo zdravotníkům, že jde o muže, kterého ráno vezli na psychiatrii. Šestadvacetiletý mladík se k činu přiznal a ve čtvrtek byl umístěn do vazby.

Fotogalerie
17 fotografií