Mezi Bavorskem a Českem vznikla četná nová propojení cest, takže lze v obou směrech mezi bavorskou a českou částí Zlaté stezky využít 13 různých přístupových a propojovacích tras. Zahrnují tak známé cesty, jako je Baierweg, Böhmweg, Guntherovu nebo Prachatickou stezku, jež jsou součástí historické Zlaté stezky. Všechny vedou z Podunají až do Čech, místy, kudy před staletími putovali obchodníci a světci.

Ruiny hradu Weißenstein
Autor: Tourismuszentrum Oberpfälzer Wald

Propojení nových cest Zlaté stezky vytváří jednu z největších sítí turistických tras ve střední Evropě. Turistika v krajině „Zelené střechy Evropy“ přináší zážitky v přírodě, svobodu a dobrodružství bez hranic. Přírodní giganty jako Národní park Bavorský les a Šumava, pět přírodních parků a mnohé geotopy dopřávají turistům nepřekonatelné pohledy a výhledy, všeobjímající klid, osvobození mysli, putování za sebepoznáním.

Jezero Arbersee na etapě N14 Zlaté stezky
Autor: Tourismusverband Ostbayern,Andreas Hub

Avšak nebudete ochuzeni ani o setkání s lidmi. Na konci každé etapy čekají přátelští hostitelé, kteří jsou na poutníky zvlášť vybaveni. Přehledná mapa se základními informacemi je k dispozici v němčině i češtině. Podrobnosti včetně plánovače tras s GPS údaji v němčině a češtině naleznete na www.goldsteig-wandern.de  a od května nově také na www.zlatoustezkou.cz

Hrad Kašperk
Autor: Plzeňský kraj

Autor: Česko-německá obchodní a průmyslová komora