Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jako batole utrpěla popáleniny na 70 % těla. Znetvořenou ženu (23) šikanovali, ale nedala se

Autor: shp - 
20. dubna 2018
11:57

Život Angličanky Raiche Mederick (23) se krutě změnil, když jí byl teprve rok a půl. V domě jejích rodičů, kde žila i s tehdy tříletým bratrem, vznikl od zápalky požár. Raiche i její sourozenec byli z plamenů vytaženi, ale dívenka utrpěla šílené popáleniny na 70 % těla.

Ve škole to jako znetvořená dívka neměla Raiche z Londýna vůbec lehké. Děti se jí posmívaly, ukazovaly na ni prsty a snažily se jí shodit klobouk, kterým si zakrývala na hlavně jizvy a chybějící vlasy. Jindy zase vykřikovaly na ostatní, ať se podívají na ruce Raiche. Dívka totiž přišla při požáru o několik prstů.

Její život se ale rapidně změnil, když odjela na tábor určený mladým obětem popálenin. Tam se naučila lekci: „To, co nás dělá jinými, je to, co nás dělá nejkrásnějšími.“ Pro Raiche byl tábor extrémně inspirativní. Nejenom, že změnila názor na to, jak vypadá, ale navíc se přestala strachovat toho, co si o ní pomyslí ostatní.

Když jsem poslouchala historky ostatních dětí, které byly popáleny, a přesto odhalily nohy v plavkách a nestaraly se o to, co si mysleli ostatní, i když měly horší popáleniny než já, řekla jsem si: Když to dělají ony, proč ne já?“ vzpomíná Raiche pro Femail Online. Od té doby se její život začal měnit k lepšímu.

„Chtěla jsem vypadat stejně jako ony a když se ony o nic nestaraly, proč bych měla já?“ dodala Raiche. Dnes se odhalit rozhodně nestydí. Navíc sama založila charitativní organizace na pomoc obětem popálenin. Její odvaha je inspirativní. Pomoc, kterou dostala, sama přetvořila v pomoc ostatním.

VIDEO: Další příběh ženy, která byla ošklivě popálena jako dítě.

Video  Ve čtyřech letech málem uhořela. Dnes se vidí krásná a jizvy jsou pro ni požehnáním.  - https://www.youtube.com/watch?v=-wQUK2en9NA
Video se připravuje ...

pajato73 ( 20. dubna 2018 13:44 )

tyyy brdo... je to fakt, i dospeli pak koukaj jako debilkove na takove lidi... nikdo by to tak sam nechtel a oni si to taky nevybrali tak proc to delame tem "jinaym" tak slozite???

Zobrazit celou diskusi