Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tělo v rakvi vyplavalo pár dnů před posledním soudem! Vrah z Případů 1. oddělení je teď volný

Autor: lm, mka, ČTK - 
19. dubna 2018
05:35

Nechvalně proslulý vrah z televizní obrazovky je na svobodě! Soud ve středu podmínečně propustil Vladimíra Mikuše (52), který zavraždil svou milenku Marcelu S. (†37). Jeho téměř dokonalý zločin se objevil i v jednom z dílů Případů 1. oddělení.

Psal se rok 2007, když Marcela S. (†37) z Prahy záhadně zmizela. Její manžel se obrátil na policii, když nepřišla domů. Poslední stopy ženy vedly do Plzně, kde se měla setkat s Mikušem. Tam také policie našla její automobil.

Když policie vyhlásila pátrání, zjistila, že se nedlouho po zmizení ženy ztratil i Mikuš. S Marcelou S. pracoval ve stejné farmaceutické firmě a byli milenci. Ve starší výpovědi na policii Mikuš popisoval ženu jako svou „sexuální kamarádku“, se kterou se dlouho nezávazně scházel.

Nakonec se podařilo vypátrat, že podezřelý je v Německu, kde ho na žádost českých orgánů zadržela tamní policie. Mikuš nepopíral, že se se Marcelou S. v Plzni setkal, údajně kvůli lékařskému vyšetření, které chtěla zařídit. Poté se prý ale rozešli a Mikuš vyrazil na cesty. Nejdříve po republice, ale vycestoval také na Slovensko, do Egypta, Izraele a skončil v Německu. Nešlo prý o útěk, ale běžný výlet.

Bez těla není vraždy

Hlavní důkazy proti Mikušovi tvořily především záběry bezpečnostních kamer a záznamy o pohybu mobilních telefonů. Díky nim se žalobě podařilo dokonale zmapovat pohyb obžalovaného i jeho oběti. Policisté měli podezření, že Mikuš svou milenku zavraždil, bez těla to ale bylo nemožné prokázat. Soud ho proto poslal na šest let do vězení za »pouhé« ublížení na zdraví s následkem smrti. Mikuš se ale na místě odvolal a několik dní před zahájením odvolacího jednání našli v přehradě Orlík tělo pohřešované rybáři.

Mrtvola byla v plastové truhle na dně Orlické přehrady více než rok. Podle soudních znalců byla Marcela S. udušena lepící páskou, kterou jí vrah přelepil ústa a nos. Žena měla rovněž převázané ruce a nohy drátem. V truhle, kterou vrah zatížil 16 kameny, se navíc našla také vystřelená nábojnice s pepřovou náplní. Mikuš tak na milenku nejdříve vystřelil z plynové pistole a ochromil ji a poté ji nechal krutě a dlouze umírat. Motivem jeho činu byla podle rozsudku žárlivost. Milenka chtěla vztah ukončit, přitom Mikušovi se mezitím rozpadlo manželství. Za to ho soud poslal na 14 let do vězení, nyní po odpykání 11 let byl ale podmínečně propuštěn. 

Inspiroval filmaře

O Mikušově téměř »dokonalé vraždě« pojednává pátý díl druhé řady Případů 1. oddělení s názvem »Tělo«. Tvůrci byli při tom velmi pečliví, třeba na nepřístupné místo na Orlíku, kde rybáři našli bednu s tělem Marcely S., všechnu techniku přivezli na loďkách! V bedně také byla kaskadérka nalíčená tak, aby vypadala jako vylovená mrtvola.

Jen zakrvácenou deku, kterou měl Mikuš u sebe při zatčení, vyměnili za prsten. „Mikuš s tou dekou procestoval svět, měl ji s sebou v Egyptě, Izraeli, Rakousku, Slovensku a nakonec v Německu. Přestože to tak opravdu bylo, raději jsme tu historku nahradili prstenem,“ řekl deníku Aha! zdroj z natáčení seriálu.

 

 

jasnovidec01 ( 19. dubna 2018 10:05 )

TY vole!!!to je nadpis jak noha!!tělo v rakvi ..nebyl to náhodou kufr???Blesku ty zase perlíš.v naši zemi je dobrý zákon pro vrahy,hůř jsou nato m zlodějíčci ty si to odsedí do dna.To oblíbená zemička Usa je příjemnější ,rovnou trest smrti.

urim ( 19. dubna 2018 06:57 )

To,že propustí úkladného vraha po jedenácti letech vězení, je jen doklad toho jak nízkou cenu má lidský život v této společnosti. Smutné

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání