„Čas nic nezahladí. Ani dnes se s jeho smrtí nemůžu vyrovnat. Tady na prsou mám takovou černou bolestivou díru. Vladimírova rakovina postupovala rychle, odešel během pár měsíců. Byla jsem za ním večer před smrtí a pořád mám v hlavě jeho poslední slova: ‚Mami, já tě mám hrozně rád.‘ To už asi tušil. Ten krásný, chytrý chlap, metr devadesát, kolem kterého se točily ženské, odešel,“ svěřila se Heda Čechová v Magazínu DNES s bolestí v srdci.

Vladimír Čech byl jejím vymodleným dítětem, jelikož jí lékaři v mládí řekli, že nemůže mít děti. „Bylo to podobné jako s mým otcem. Jednu ruku jako by natahoval ke mně – asi nejhorší chvíle v mém životě. Dodneška jsem se nedokázala vyplakat. Uvnitř jsem jako kamenná,“ přiznala hlasatelka, která sama rakovinu překonala. Když jí lékaři našli v břiše nádor, dávali jí tři měsíce života. Ona se ale na rozdíl od svého syna dokázala ze zákeřné nemoci dostat.

„Jak ráda bych tu smrt vzala za něj, aby on tu zůstal. Naštěstí se umím ovládat. Naučila jsem se brát věci takové, jaké jsou,“ dodala žena, se kterou se život nemazlil.

Fotogalerie
20 fotografií