Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Těhotenství v První republice: Představitelka Elišky prozradila, co se stane ve třetí sérii

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
20. dubna 2018 | 06:00

Třetí řada seriálu První republika se natáčí o sto šest. Můžeme se těšit na box a swing. Tanec nemine ani Elišku Valentovou a jejího muže. Představitelka Elišky Brigita Cmuntová (24) nám poodhalila maličko z dalšího dění. A věděli jste o ní, že skvěle zpívá?

Brigito, co čeká vaši postavu v další sérii První republiky?
Myslím, že nejdůležitější je to, že je Eliška stále studentkou medicíny a čekají ji závěrečné zkoušky. Nebudu prozrazovat, jestli je udělá, nebo ne, asi to záleží na tom, jestli se dokážu naučit všechny ty odborné názvy a složím zkoušku. Eliška je pořád s Vojtou Toufarem. Mají se moc hezky, oba mají spoustu práce a musí se navzájem podporovat. Ukázalo se, že pouto mezi nimi je veliké, protože Eliška udělá jedno zásadní rozhodnutí kvůli Vojtovi. A jak to měla ve druhé sérii – snaží se stmelit celou rodinu, aby se všichni měli hezky.

Zanechává i na vás osobně nějaké stopy Eliščino studium medicíny? Přiučíte se také něčemu?
Zrovna včera jsme měli natáčecí den, kdy jedna postava, kterou nemohu prozrazovat, protože to bude překvapení, je těhotná. Měli jsme na place speciální zdravotní sestřičku, která mi ukazovala, jak správně ohmatávat bříško, jak poslouchat všechny ozvy, takže se určitě něco přiučím!

Už se natáčí třetí série. Co bylo za tu dobu pro vás během natáčení nejzajímavější?
Jsem hlavně hrozně vděčná, že tam jsem a jsem mezi všemi těmi lidmi. Díky Bohu za to!

Vy vedle hraní také ještě zpíváte. Tenhle váš talent se někde uplatní?
Zpívání tam zatím není, to se ještě neodvážili. Zatím jsme měli jen tréninky s Katkou Steinerovou, tancujeme tam swing a ten je super, to mě moc bavilo. Tančit budu se svým seriálovým manželem, tedy s Bořkem Jourou.

Mohou vás fanoušci vidět někde v nějakém hudebním čísle?
Hraju v Divadle Kalich v muzikálu Mauglí, také hraju Alenku v kraji zázraků a mám vlastní kapelu, vlastně duo, jmenujeme se Brigita a Štěpán. Já píšu texty a zpívám a Štěpán píše hudbu, hraje na kytaru a zpívá, takže pokud mě někdo bude chtít najít, tak se mu to určitě podaří.

Video se připravuje ...