Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

V USA popravili nejstaršího odsouzence: Moody (†84) zabil dva lidi

Walter Leroy Moody (†84) byl odsouzen na smrt za dvě vraždy.
Walter Leroy Moody (†84) byl odsouzen na smrt za dvě vraždy.  (Autor: ČTK/AP)
Autor: ČTK, lm - 
20. dubna 2018
06:55

V americkém státě Alabama popravili nejstaršího odsouzence od znovuzavedení trestu smrti ve Spojených státech v roce 1976. Třiaosmdesátiletého Waltera Leroye Moodyho usvědčili z dvou vražd, které spáchal pomocí balíčkových bomb, informovala dnes agentura AP. Dosud nejstarším popraveným v moderních dějinách trestu smrti v USA byl 77letý John Nixon.

Moodyho popravili smrtící injekcí ve věznici ve městě Atmore v jižní části státu Alabama. Podle agentury AP nepronesl žádná poslední slova. Stal se již osmým popraveným v USA v letošním roce.

Nejvyšší trest dostal Moody poté, co byl usvědčen z vražd federálního soudce Roberta S. Vanceho a bojovníka za práva černochů Roberta Robinsona. Obě spáchal pomocí balíčkových bomb v roce 1989. Druhého muže zavraždil ovšem jen proto, aby zmátl vyšetřovatele prvního případu. Moody chtěl, aby si mysleli, že vraždy jsou rasově motivované.

Moody, který strávil v cele smrti více než 20 let, se stal nejstarším popraveným ve Spojených státech od znovuzavedení trestu smrti v roce 1976. Dosud toto prvenství patřilo nájemnému vrahovi Johnu Nixonovi, kterého v roce 2005 popravili ve státě Mississippi ve věku 77 let.

sores ( 20. dubna 2018 10:45 )

Proč to jinde jde smrt za smrt ale v hnusném Česku ani omylem. Dokonce za zabití i vraždu pustí o polovinu dříve z basy. Jako toho co hodil milenku do bedny a přehrady. A ta s.vi.ně. bude propuštěná!!! Všem zákonodárcům přeji zabití-vraždu v rodině ať to poznají na vlastní kůži a snad by se pak zákony změnily. V USA jsou ve vraždách tresty skutečně ti dobytkové tvrdě potrestaný a hlavně spravedlivě!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání