Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Auto srazilo při předjíždění na Prachaticku motorkáře: Po nehodě zemřel

Nehoda na Prachaticku
Smrt zavřela rušnou Frýdeckou ulici v Ostravě: Srazil se tu osobák s popelářským vozem  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
23. dubna 2018
06:51

Po nehodě u Blažejovic na Prachaticku zemřel v neděli motocyklista. Srazilo ho osobní auto, které motorkář předjížděl. Policie na místě řídí dopravu. Na místě zasahoval i vrtulník záchranářů. Během soboty řešila policie na jihu Čech šest nehod motorkářů.

Třiačtyřicetiletý motocyklista zemřel v neděli krátce po 15:00 po střetu s osobním autem u obce Blažejovice. Řidič volkswagenu pravděpodobně přehlédl motocyklistu, který ho předjížděl. Řidič auta pak vybočil ze svého pruhu a chtěl předjet před sebou jedoucí jiné vozidlo. Při tom srazil motocyklistu. "Motorkář i přes veškerou péči zraněním podlehl," řekla Krausová. Policisté na místě řídí dopravu kyvadlově, omezení potrvá zřejmě do 18:00. Přesné příčiny nehody bude dál vyšetřovat prachatická policie.

Během víkendu zaznamenali policisté na jihu Čech více havárií motorkářů. V sobotu to bylo šest nehod. "Ve většině případů sehráli hlavní roli sami motocyklisté svou neopatrnou jízdou, nepřiměřenou rychlostí a přeceněním vlastních sil, tudíž havarovali převážně vlastní vinou," řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Tři nehody se v sobotu staly na Písecku, další na Prachaticku a na Českobudějovicku. Při všech se někdo z účastníků nehody zranil. Například při sobotní nehodě u Selibova na Písecku řidič osobního auta přehlédl třiačtyřicetiletého motocyklistu a narazil do něj z boku.

 

Video: Smrt zavřela rušnou Frýdeckou ulici v Ostravě:  Srazil se tu osobák s popelářským vozem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání