K napadení číšníka v centru Prahy došlo v sobotu večer poté, co si skupina sedmi mužů s holandskými doklady sedla k rezervovanému stolu restaurace, kde začala pít vlastní alkohol. Zaměstnanec je na to upozornil, cizinci ho poté zmlátili tak surově, že číšník skončil v nemocnici, kde se musel podrobit operaci hlavy.

Na událost upozornil také nizozemský informační server AD.nl, který tvrdí, že skupina mužů pravděpodobně pochází z jihoholandské oblasti Pijnacker. Server Geenstijl.nl zveřejnil jména cizinců, které jejich kumpán Armin Nahvi označil na společné fotce z Prahy. Jsou jimi SanferinoP. JanssenBijan KazemiNaoufel SebbanePejman Kazemi a Arash NahviPrávě Armin Nahvi ale podle záběrů z bezpečnostních kamer útočil s největší brutalitou. Podle sociálních sítí je fitness trenér, a dokonce se věnuje také bojovému umění

Sebevědomým svalovcem ale Nahvi nebyl odjakživa, jak ukazuje srovnávací fotografie, kterou na svůj účet na sociální síti vyvěsil. Z levé poloviny se směje obtloustlý mladík s čerstvě vyrašeným knírem a mastnými vlasy. Jen těžko uvěřit tomu, že je to tentýž muž, který bezhlavě zkopal bezmocného muže ležícího na zemi. Pravá půlka fotografie už ukazuje téměř pravý opak - Nahviho ve formě, kterou v sobotu k brutálnímu útoku sprostě využil.

Video
Video se připravuje ...

Číšník cizince upozornil, že nemohou pít vlastní alkohol. Ti ho surově zkopali tv Joj

Fotografie násilníka často doprovází citáty jako „nikdy nezapomínej na své začátky“ nebo „každému činu a pocitu předchází myšlenka“ – tato fráze je připisována britskému filozofickému spisovateli Jamesi Allenovi.

Lidé chtějí spravedlnost, kritizují kamery

Česká veřejnost na sociálních sítích nenechává na skupině útočníků z ciziny nit suchou. „Ať jsou odkudkoli, musí se potrestat, tohle nesmí dělat,“ uvedla Milada R. „Zpráskat, zavřít, po propuštění znovu zpráskat a vyhostit,“ rozčílil se v jedné z diskuzí Pavel B. 

Bezstarostná fotografie útočníků, kteří v Praze zmlátili číšníka.
Autor: Instagram

Brutální agresory zadrželi policisté v pondělí večer na pražském letišti. Následně kriminalisté dva z nich obvinili z těžkého ublížení na zdraví a podali návrh na jejich vzetí do vazby. Další tři podezírají z výtržnictví. V souvislosti se zadržením útočníků se začaly objevovat také narážky na skutečnost, že k dopadení pachatelů došlo díky svědectví, nikoliv na základě kamerového systému na Ruzyni, který disponuje také detekcí obličejů.

„Policisté využívají v podobných případech všechny dostupné prostředky, ale v tomto konkrétním případě systém detekce obličejů využit nebyl. Podrobnosti nebudeme z taktických důvodů poskytovat,“ uvedla tisková mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Fotogalerie
32 fotografií