Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Gang prodával Češku v zahraničí k sexu: Měla až 30 zákazníků denně!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
26. dubna 2018
10:51

Nepředstavitelné hrůzy si musela prožít mladá Češka, která odjela do Velké Británie za lepším životem. Její známý ji uvěznil a začal prodávat k sexu. Za den přitom měla i 30 zákazníků. Zachránili ji až čeští policisté ve spolupráci se zahraničními kolegy.

Češka odcestovala do Velké Británie v roce 2010 se svým známým, který ji kontaktoval prostřednictvím sociálních sítí a nabídl jí práci v jedné místní rodině. Z té se ale vyklubala organizovaná skupina, která tehdy dvacetiletou ženu uvěznila, vzala jí doklady a nutila proti její vůli poskytovat sexuální služby.

Násilím ji k tomu měla přinutit třiačtyřicetiletá Češka a její o rok mladší krajan. "Tento muž ji zcela ovládal, fyzicky i psychicky týral," uvedla mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Iva Knolová. Gang ženu nutil denně »obsloužit« až 30 zákazníků a bral jí veškeré vydělané peníze. Celkem si díky tomu přišli na minimálně 48 800 liber (cca 1,4 milionu korun). Na počátku roku 2011 pak mladou ženu prodali.

Jeden z členů skupiny ji na cizí doklady převezl do Irska a inkasoval za ni 3000 euro (76 tisíc korun). "V Irské republice pak byla mladá žena přinucena vykonávat prostituci formou escort servisu," popsala mluvčí. Detektivové z bývalého ÚOOZ, kteří o ženě dostali informace od nevládní organizace, následně kontaktovali irskou policii, která se o ni začala zajímat. Žena ale z obavy o svůj život nejdříve pomoc odmítala a nechala se přemluvit až později.

V roce 2013 čeští detektivové ve spolupráci s britskými a irskými kolegy shromáždili dostatek důkazů a pět členů gangu obvinili. U jednoho z nich si ale museli počkat, až si v Británii odpyká trest za znásilnění, jehož součástí bylo i následné vyhoštění na Slovensko. Kauza se pak v roce 2017 dostala až ke Krajskému soudu v Českých Budějovicích, který uznal čtyři členy organizované skupiny vinnými ze zvlášť závažného zločinu obchodování s lidmi a odsoudil je k nepodmíněným trestům odnětí svobody. Proti tomu se ale na místě odvolali jak odsouzení, tak státní zástupkyně.

Počátkem roku 2018 se případ řešil znovu, tentokrát u Vrchního soudu v Praze. Ten rozsudek zrušil a vynesl nový. "Dnes již dvaapadesátiletému obžalovanému udělil trest odnětí svobody ve výši devíti roků, jednapadesátileté ženě sedm a půl roku a čtyřiatřicetiletý muž byl odsouzen k trestu odnětí svobody šest a půl roku. Jejich osmadvacetiletý spolupachatel byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody na tři roky s odkladem na zkušební dobu pěti let," uzavřela mluvčí Knolová s tím, že rozsudek už je pravomocný.

salto ( 27. dubna 2018 08:09 )

Asi jako ti Nizozemci v Praze

Deneček ( 26. dubna 2018 11:30 )

Když náhodou něco dokáží,tak to jsou Romové,když něco provedou,tak to jsou Češi.

alfasamec ( 26. dubna 2018 11:12 )

Asi Cikáni.

fotrpjotr ( 26. dubna 2018 11:00 )

Zajímavé,studentka Andrea je Romka,proč tu se píše Češka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání