K milování si Raci přejí krásné a romantické prostředí. Vyžadují hodně něhy a potřebují cítit, že je jejich partner zbožňuje. Milují krásná těla, oduševnělé typy. Raci mají o sobě a o svém vzhledu velmi vysoké mínění, a tak je krása partnera pro ně velmi podstatná. Někteří z nich žijí dlouho v domnění, že si můžou partnery vybírat. A tak vybírají a vybírají a velice často přeberou.

Rak a Beran

Vztah Beran a Rak může být provázen častými rozchody a častými návraty. Oba si lezou na nervy, a přitom se navzájem potřebují. Rak se někdy diví, jak může Beran jednat tak přímočaře, nepřemýšlet. Může mu vyčítat, že má málo času na rodinu a vztah. Že utrácí zbytečně. Jenže Beran už je takový a nikdy jiný nebude. Tento vztah je plný složitých emocí, přecitlivělosti a prudkého jednání. A můžou v něm existovat jen lidé, kteří potřebují vzrušení.

Rak a Býk

Oba jedinci jsou na peníze. Oba chtějí mít co nejvíc a jsou šetřiví. Rak se o Býka může opřít a Býk chápe Rakovy sklony k romantice. A proto se s potěšením dívá na různé olejíčky, které si Rak připraví pro slastné chvilky v postýlce. Rak a Býk milují dobré jídlo a rádi si dopřávají kvalitu ve všech směrech. V tom se shodnou. V tomto partnerství je lepší, když je žena Rak a muž Býk. Vztah by měl být silný a má šanci, že vydrží.

Rak a Blíženec

Rak je mazlivý. Potřebuje se stále líbat, tulit, hladit a Blížence to během dne zdržuje. Jak se může Blíženec objímat, když ještě neposlal poštu, nevyřídil e-maily? Blíženci si někdy připadají vtipní, ale jejich sarkastický humor může jiné urážet. A Raci se urážejí často. No a Blížence vytočí, když Rak přestane mluvit. Raka zase vytočí, když chce něco důležitého probrat, a Blíženec kouká do mobilu nebo počítače. „Dívej se na mě,“ říká Rak. „Ale já tě poslouchám,“ tvrdí Blíženec. Rak totiž nechápe, že Blíženec je schopný řešit víc věcí najednou. Tento vztah ale šanci má.

Rak a Rak

V tomto vztahu jsou oba jedinci velice citliví. Je důležité, aby se naučili poznávat své hranice. Jemné doteky, líbání a potom milování. Nádherné. Potom dlouhé debaty, vysvětlování a rozebíraní situací. Emoce na pochodu a občas hádka, kdy si jeden z partnerů připadá nepochopený. Potom usmiřování… a příště se urazí ten druhý a jde to stále dokola. Přijdou děti a Raci se realizují. Pak celý život plánují, že na stará kolena se přestěhují do domečku se zahrádkou a že si to budou užívat. Některým Rakům se to povede mnohem dříve.

Rak a Lev

Velmi náročný vztah. Mezi těmito lidmi se nesmí vytvořit názorová propast. Nesmí mít jiný pohled na výchovu dětí, na hospodaření s financemi nebo na bydlení, protože pro ně bude těžké se domluvit.  Raka bude těšit síla Lva a ten si bude připadat velmi ochranářský. Rak touží po krásných věcech a Lev je schopný mu je dát. Obě znamení jsou ráda obdivována, i když každé jinak. Lev chce být hrdý na své děti a Rak je zahrne láskou.

Rak a Panna

Oba tito jedinci mají rádi jistotu, nesnášejí chaos a nejdou do rizika, Rak bude pracovat na tom, aby Pannu přivedl více k romantice a duchovnu, a Panna se zase bude snažit, aby romantického Raka poučila, o čem ten svět vlastně je. Tenhle vztah může fungovat. Jen Rak bude chtít, aby se Panny projevovaly jinak v posteli při milování.

Rak a Váhy

Velice složitá kombinace. Pro Váhy je Rak příliš komplikovaný, a tak je debata těchto dvou lidí plná neustálého poučování. Obě tato znamení chtějí radit, a přitom velice často potřebují, aby poradil spíše někdo jim. Když si tito jedinci odpustí vzájemné poučování a vrhnou se do postele, můžou zažít krásné milování. Jsou oba citliví a něžní, milují luxus, pohodlí, kvalitu, mají vkus, a když se budou snažit, můžou spolu prožívat nádherné chvilky.

Rak a Štír

Když se setkají tito jedinci, vypadá situace velmi slibně. Rak je čistý, upravený, voní a vypadá dobře. Navíc Štír v něm cítí snadnou kořist. Kvůli Rakovi se v začátcích změní v bytost, která je citlivá, ohleduplná a naslibuje mnoho věcí. Potom všechno vezme zpět. Rak se díky lásce omezil, svěřil, ustoupil a nyní neví, jak Šíra zastavit. Až najednou to udělá po svém a Štír nevěří, co všechno ten podceňovaný Rak dokáže. Ta scéna! Štír si ji vysvětlí tak, že ho Rak už nemiluje, a odchází.

Rak a Střelec

Oba jedinci si myslí, že mají velký rozhled, dostatek zkušeností a že je to ten druhý kdo potřebuje poradit. Střelec, který je upovídaný a veselý, nechápe, že když se Rak naštve, tak i několik dní nemluví. A Střelec na Raka stále útočí a dělá podle sebe vtipné poznámky, ale všude jsou cítit napjaté energie. Střelec je volnomyšlenkář a srandista, což by mohlo pomoct Rakovi odpoutat se od zbytečných starostí. Bude je spojovat vztah k jídlu, ke sportu. Jízda na kole, autem, letadlem. Kultura a různé akce, kde se tvoří.

Rak a Kozoroh

Tento vztah za určitých podmínek může fungovat docela dobře. Ale stále hrozí, že Kozoroh Raka nějak zraní. Ovšem Rak, který dokáže zmírnit Kozorohovu sebestřednost i to, že myslí jen na sebe, může být v tomto vztahu vítězem. Dokonce i Kozoroh potřebuje hodně lásky a Rak mu je schopen dát lásku a něhu. Oba jedinci mají smysl pro humor a povinnost. Vědí, že člověk se má chovat zodpovědně a že aby měl, tak musí pracovat a jít za svým cílem. Společné plány můžou tyto jedince k sobě přiblížit. A můžou si užívat příjemného vztahu. Ale dá to hodně práce. Rak by měl přitvrdit a Kozoroh změkčit.

Rak a Vodnář

Problematický vztah. Plný zvratů a nevyřešených emocí. Když Rak potká Vodnáře, nevěří svým očím, že někdo tak úžasný existuje, a začne do vztahu dávat úplně všechno. A najednou začne rozevlátý Vodnář vnímat rozumného a opatrného Raka jako brzdu. A to je problém. Vodnáři brzdy nesnášejí. Vodnář, i když je v chaotické situaci, vyžaduje od Raka loajálnost a přizpůsobivost. Běda ale Rakovi, který to udělá! Vztah skončí. Chytrý Rak ale na diktát nepřistoupí, bude se držet své stability a postupně vést Vodnáře k tomu, aby se přizpůsobil on. Tehdy má vztah šanci a může být hezký.

Rak a Ryby

Když se potká Rak s Rybou, je to pro Raka možnost, jak získat ve vztahu převahu. Zpočátku je Rak silnější. Když je ochotný o Rybu pečovat, sdílet s ní to, co ona řeší, může být partnerství příjemné. Erotický svět je u těchto dvou lidí krásný až do té doby, kdy si Rak všimne, že Ryba ráda flirtuje s jinými. A Rak žárlí. Musí se ale naučit akceptovat, že málokterý člověk vydrží ve vztahu, kde jsou mu kladeny stále nějaké požadavky. Rak prostě má tendence milovat příliš a ostatní dusit příliš velkou láskou. A to je potřeba změnit, pokud má jít o šťastný vztah.